Festes de Sant Josep Oriol al barri del Pi

Torna

Festes. Amb l’arribada de la primavera, el barri del Pi celebra la festa major en honor a sant Josep Oriol.

Del 17 al 25 de març, el barri del Pi celebra la festa major amb nombroses mostres de cultura popular.

El dissabte 17, amb el repic de les campanes de l’església del Pi i el pregó a càrrec d’Emili Boada i Rovira, comerciant del barri, començaran les celebracions.

El mateix dia es farà la remembrança del miracle de les monedes del sant i una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona. A la tarda hi haurà una actuació castellera amb els Castellers de Barcelona i de Cerdanyola, i al vespre es representarà el Retaule de Sant Josep Oriol.

El diumenge 18, bèsties d’arreu dels Països Catalans acompanyaran el Lleó i la Mulassa de Barcelona.

El dijous 22 de març hi haurà una xerrada a la Casa dels Entremesos, i el divendres 23, diada de Sant Josep Oriol, una cercavila infantil, contacontes i l’ofici de festa major, amb la ballada dels gegants originals i el cant dels goigs del sant.

El dissabte 24 començarà amb la tradicional Passejada dels Oriols, protagonitzada només pels gegants masculins de Ciutat Vella. Al migdia actuarà l’Esbart Català de Dansaires, i a la tarda hi haurà jocs i els populars Atracaments d’en Perot lo Lladre. A la nit tothom està convidat a moure’s al ritme de la música del ball de festa major.

El diumenge 25, com a cloenda, hi haurà matinades a càrrec de grallers i tabalers, i una cercavila de festa major molt especial: hi participaran lleons d’arreu de Catalunya per celebrar els 25 anys de la recuperació del Lleó de la ciutat. També hi haurà gegants i altres figures convidades, com el Cavall dels Nebot, de Riudoms, la bèstia més gran de Catalunya.

En trobareu més informació al web de Cultura Popular.

Plaça de Sant Josep Oriol i rodalies

Adreça:
Pl Sant Josep Oriol, 10
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Barri Gòtic
Codi postal:
08002
Població:
Barcelona
On
Plaça de Sant Josep Oriol i rodalies
Quan
Del 17/03/2018 al 25/03/2018.

Comparteix aquest contingut