Sant Jordi a Barcelona 2018

Cartell de campanya: Sant Jordi té forma de portes obertes

Portes obertes a l’Ajuntament

Coincidint amb la diada de Sant Jordi, l’Ajuntament de Barcelona celebra una jornada de portes obertes. El recorregut començarà a la porta del carrer de la Ciutat (façana gòtica).

  • On: Ajuntament de Barcelona
  • Quan: el 23 d’abril, de 10.00 a 20.00 hores

Sant Jordi als districtes i barris

Consulta el gran ventall d’activitats per a grans i petits que trobaràs al teu barri i districte per gaudir al màxim d’aquest Sant Jordi.

  • On: diversos barris i districtes de la ciutat
  • Quan: al voltant del 23 d’abril

Viu Sant Jordi

Sant Jordi és cultura, flors, amor i participació ciutadana. I de la mateixa manera, Barcelona, ciutat oberta, inclusiva i participativa, és Sant Jordi. Cap altra festa uneix les barcelonines i els barcelonins amb la seva ciutat com aquesta diada. Consulta totes les activitats de Sant Jordi.

  • On: per tota la ciutat
  • Quan: el 23 d’abril 
Cartell de campanya: Sant Jordi té forma de rosa solidària

Venda de roses solidàries

El 23 d’abril es vendran roses solidàries al pati de l’entrada de l’Ajuntament. L’import recaptat es destinarà a entitats sense ànim de lucre.

  • On: entrada de l’Ajuntament
  • Quan: el 23 d’abril, de 10.00 a 20.00 hores

Notícies

Tot el que cal saber sobre aquesta diada de Sant Jordi: actualitat, curiositats, propostes literàries, iniciatives solidàries i molt més. Informa-te’n!

Il·lustració de Lalalimola (Sandra Navarro)

Sala Ciutat

Lalalimola (Sandra Navarro) és la nova encarregada d'il·lustrar l'espai d’exposició de la Sala Ciutat de Barcelona, que estrena il·lustracions per Sant Jordi.

Una rosa vermella

Roses contra l’oblit

“Roses contra l’oblit” és una iniciativa solidària de l'organització de voluntariat Amics de la Gent Gran, destinada a programes d’acompanyament per a persones grans que viuen en solitud.

La llegenda de Sant Jordi

El drac, la princesa, el cavaller i la rosa són els protagonistes de la llegenda de Sant Jordi, que es remunta a l'edat mitjana a la població de Montblanc, i que es va recuperar amb força durant la Renaixença.

Les Biblioteques de Barcelona recomanen

Velocirepte, 12 mesos, 12 reptes

Aquest any, les Biblioteques de Barcelona hem volgut vincular la nostra selecció de llibres de Sant Jordi al Velocirepte. Amb el lema “12 mesos, 12 reptes” volem que descobreixis nous autors i que gaudeixis de noves lectures a partir de les nostres recomanacions. Participar en aquest repte de lectura és una bona manera d’iniciar-se en l’aventura de llegir. Encara no hi participes? Només cal que vagis a la teva biblioteca abans del dia 6 de maig i t’hi inscriguis. Pots consultar-ne les bases aquí.

Així mateix, hem volgut destacar la darrera novel·la de la nostra pregonera d’enguany, Almudena Grandes, a qui podreu escoltar en directe el dia 19 a les 18.00 hores al Saló de Cent.

Portada del llibre Los pacientes del Doctor García d'Almudena Grandes

Los pacientes del Doctor García

Almudena Grandes

La història connecta fets reals i desconeguts de l’assetjament a Madrid el novembre del 1936, conspiracions nazis i missions d’espionatge al Madrid de la postguerra i la participació dels governs franquistes a l’Argentina peronista.

Novetats de Barcelona Llibres

Us donem a conèixer les últimes novetats dels llibres editats i coeditats per l’Ajuntament de Barcelona, que trobareu a la parada de llibres de la plaça de Sant Jaume, de 9.00 a 21.00 hores, així com altres títols dels darrers anys.

BARCELONES

Manuel Vázquez Montalbán

Trenta anys després d’haver-se publicat, ara es pot tornar a gaudir de la crònica sobre Barcelona que va escriure l’autor barceloní.

BARCELONA. FOTOS PROHIBIDE/AS

Diversos autors

Es tracta d’una recopilació d’imatges, de més de trenta fotògrafs, políticament incorrectes, irreverents, robades i furtives, fetes a Barcelona.

MARIA AURÈLIA CAPMANY. L'ÈPOCA D'UNA DONA

Agustí Pons

Una biografia que permet, en aquesta edició commemorativa, seguir amb més detall els passos de Maria Aurèlia Capmany a través de tots els seus compromisos vitals.

PERIODISTES, MALGRAT TOT

Jaume Fabre

Aquest llibre és un relat d’un temps en què ser periodista sota el franquisme a Barcelona no era fàcil. De la Guerra Civil a l’aparició de la Llei de premsa (1939-1966).

Barcelona, ciutat de vestigis

Enric H. March

La memòria de la ciutat de Barcelona es revela en aquest llibre a través de la veu de les pedres, els carrers, els monuments i les places.

345 maneres de viure (a) Barcelona

48 Open House BCN

Aquest llibre revela la bellesa oculta de 345 espais que han participat al Festival 48 Open House BCN, per mostrar-los a tota la ciutadania.

Paseos por la Barcelona literaria

Sergio Vila-Sanjuán i Sergi Doria

Entre el llibre de viatges i el periodisme cultural, es proposa un recorregut literari i visual pels paisatges dels escriptors que han retratat la ciutat.

Barcelona supermodelo

Alessandro Scarnato i Marina Laboreo (traducció)

Aquest llibre, guardonat amb el premi Ciutat de Barcelona, explica la renovació urbana i les transformacions viscudes a Ciutat Vella des del 1979.

Decidides. Set dones contra corrent

Elisenda Albertí

Us presentem set dones catalanes —de naixement o d’adopció— decidides a governar les seves vides a contra corrent entre el final del segle XIX i el principi del XX.

Barcelona, ciutat simbòlica

Miquel de Moragas Spà

Aquest llibre analitza la comunicació i la interacció simbòlica de les ciutats seguint l’exemple de Barcelona.

Desembolicant el Carmel i Can Baró

Alejandro Santos

El Carmel i Can Baró són laberints amb mil sortides. Les il·lustracions d'Alejandro Santos ens fan gaudir de dos barris de Barcelona per descobrir.

Barcelona interiors

Begoña García Carteron i Jordi Play

Aquest llibre presenta un recorregut fotogràfic per descobrir els racons de Barcelona que sovint passen desapercebuts.

On puc fer donacions de sang?

Xarxes socials

Comparteix aquest contingut