Estudis

Equipaments educatius

 • Bressol i llars d'infants
  • opcio
 • Parvularis
  • opcio
 • Educació primària
  • opcio
 • Educació secundària
  • opcio
fullscreen
Un nen juga al pati d'una escola bressol

Escoles bressol

Accedeix a la xarxa d’escoles municipals i llars d’infants públiques de Barcelona adreçades als nens i nenes de 0 a 3 anys. Tot el que has de saber ho tens a un sol clic: procés de preinscripció i matrícula, presentació de sol·licituds, criteris d’admissió i un cercador de centres.

Grup de nens i nenes a la sortida de l'escola abraçant-se i rient

A l'escola!

Informa’t sobre el procés de preinscripció i de matrícula al segon cicle de l’educació infantil (3-6 anys) i de l’educació primària (6-12 anys). En aquest espai també hi trobaràs la resposta a les preguntes més freqüents: documentació, places ofertes, resultats i altres tràmits.

Grup de nens i nenes a la sortida de l'escola abraçant-se i rient

Triar escola

Consulta la teva àrea d’influència i el cercador de centres educatius segons titularitat, ubicació, serveis i ensenyaments que s’hi imparteixen. 

Dona que obre una caixa de l'AMPA

Famílies

Implica’t en l'educació dels teus fills i filles amb les associacions de mares i pares d'alumnes i els programes de suport a les famílies.

Un grup de nenes i nens fa un experiment al laboratori d'un centre educatiu

A l'institut!

L'ESO (12-16 anys) es pot estudiar en centres públics, privats o concertats. Un cop superada, s’obre una nova etapa no obligatòria: el batxillerat. Aquest cicle de dos cursos prepara i especialitza els alumnes de cara a estudis posteriors, tant professionals com universitaris.

Classe d'una universitat

A la universitat!

Vols estudiar en alguna de les universitats de Barcelona? Consulta l'oferta formativa (296 graus i 486 màsters) en funció del tipus d'estudi o de la universitat, i orienta’t en el procés de matriculació i sol·licitud de beques. No esperis més i fes realitat el teu futur acadèmic!

Dos joves fent pràctiques a una escola bressol

Formació professional

La formació professional (FP) és el conjunt d'ensenyaments que et proporcionen els coneixements per aprendre la teva professió. Els cicles d’FP poden ser de grau mitjà (acabada l’ESO) o de grau superior (acabat el batxillerat), i combinen estudis teòrics i pràctics.

Elefant de plastilina a sobre d'una taula i al fons els alumnes fent classe

Serveis educatius

Informa’t dels serveis educatius que tens al teu abast: orientació psicopedagògica, recursos per a alumnes amb deficiències auditives o diversitats funcionals.

Serveis educatius

Un grup de nenes i nens juguen al pati d'una escola

Escoles obertes

Coneix les iniciatives fora de l’horari lectiu: patis oberts i camins escolars.

Professora i alumna a la pissarra en una classe de francès

Aprèn idiomes

Vols aprendre idiomes? Tens diverses opcions: estudiar en una escola oficial o en una acadèmia privada, i també apuntar-te a grups de conversa o intercanvis. Troba tota la informació per accedir a les escoles d’idiomes: dates de preinscripció, criteris de prioritat, sol·licituds, entre d’altres. 

1/1

Altres Estudis

Vols començar a estudiar música i no saps on fer-ho? A la ciutat de Barcelona tens al teu abast una oferta d’escoles municipals per accedir a la pràctica musical que més t’agradi. Pensat per a gent de totes les edats, podràs aprendre a tocar un instrument, a compondre o a gaudir de la música a la teva manera i al teu ritme.

Vols obtenir una titulació i millorar les teves competències tècniques i professionals? Si tens més de 18 anys, als centres per a persones adultes hi trobaràs ensenyaments de formació inicial, bàsica i especialitzada, així com cursos preparatoris per a les proves d’accés a cicles formatius i d’accés a estudis universitaris.

Tens passió pel món de l’esport i vols dedicar-t’hi professionalment? Els ensenyaments esportius et proporcionen la competència professional de cada esport per obtenir les titulacions de tècnic/a i de tècnic/a superior d’esport. Per accedir al primer nivell de grau mitjà cal tenir el graduat en educació secundària obligatòria (ESO) o equivalent.

Els ensenyaments artístics tenen com a finalitat proporcionar-te una formació artística de qualitat en l’art dramàtic, les arts plàstiques i el disseny, la dansa o la música. Podràs cursar-los un cop finalitzada l’educació secundària obligatòria (ESO) i, per accedir-hi, cal superar unes proves específiques.

Els ensenyaments no reglats t’ofereixen una formació que et permetrà culminar els teus estudis amb l’expedició d’un diploma o certificat propi del centre. De durada variable en funció del centre de formació, a Barcelona tens una gran varietat d’opcions: dibuix, informàtica, teatre, idiomes, cuina, administració d'empreses, música, fotografia, estètica, lleure i molt més.

Actuació musical d'una orquestra
Grup de persones adultes escoltant i prenent apunts en una classe
Grup de joves en una classe d'aeròbic
Classe de pintura
Nena en una classe aprenent a tocar l'arpa

També et pot interessar...

Blogoteca Amb Estudis CA

La Blogoteca

Vols saber què més hi ha a la xarxa? T’oferim un recull de webs i blogs per aprofitar al màxim la teva ciutat.

Blog dels alumnes d’IEBS

Blog dels alumnes de l’escola de negocis IEBS per intercanviar coneixements i opinions. (ES)

Diari de l'educació

Les notícies relatives a l'àmbit educatiu.

Escola de negocis IEBS

Aposta per una formació basada en la innovació i l’esperit emprenedor. (ES)

Milloringlix

Aprèn anglès d'una manera divertida i àgil.

Educació transformadora

L'educació com a eina de transformació social.

Educaweb

L'educació, formació i orientació al teu abast.

Ub

Universitat de Barcelona

Uab

Universitat Autònoma de Barcelona.

Upf

Universitat Pompeu Fabra

Upc

Universitat Politècnica de Catalunya

Url

Universitat Ramon Llull

Uoc

Universitat Oberta de Catalunya

Uic

Universitat Internacional de Catalunya

Uao

Universitat Abat Oliba CEU.

Iese

Institut d'Estudis Superiors d'Empresa

Esade

Escola Superior d'Administració i Direcció d'Empreses

Elisava

Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona

Uned

Universitat Nacional d'Educació a Distància (ES)

Comparteix aquest contingut