Viure amb tranquil·litat

Grup de persones participant en un taller de màscares en una residència

Residències

Centres residencials pensats per acollir, de manera temporal o permanent, persones que no poden dur una vida independent.

Serveis de residència. Gencat

Matrimoni abraçat i rient amb el botó de la teleassistència penjat al coll

Servei de teleassistència

Aquest servei de l’Ajuntament consisteix en la instal·lació d'un aparell a l'habitatge, connectat a una central receptora, amb el qual la persona es pot comunicar en cas d'urgència prement un botó. Això permet ajudar les persones grans, amb discapacitat i/o dependència perquè puguin continuar vivint al seu domicili amb seguretat.

Servei de Teleassistència

Dona a l'interior d'un lavabo adaptat

Habitatges amb serveis

Ofereixen un espai adaptat, segur i integrat en la comunitat.

Dues usuàries d'un centre de dia parlant mentre una fa una activitat d'escriptura

Centres de dia

Els equipaments d'acolliment diürn proporcionen assistència a persones grans durant la jornada laboral (de les 9.00 a les 19.00 hores). 

Dues mans agafades

Habitatges tutelats

Pisos que disposen de prestacions com ara el servei de menjador, neteja, bugaderia, teleassistència i activitats de lleure.

Dona asseguda al costat d'una altra més gran de 65 anys mirant l'ordinador

Atenció domiciliària

Un servei pensat per a persones amb autonomia limitada en la realització d’activitats quotidianes: higiene, compres, àpats...

Servei d’atenció domiciliària. Gent gran

Cartell que anuncia el projecte Radars

Radars

Un projecte que facilita que les persones grans puguin continuar a casa seva gràcies a una xarxa de seguiment del seu entorn en la qual participen veïns i veïnes, entitats i serveis del barri.

Projecte Radars

Vincles BCN

Projecte d'innovació social que vol reforçar les relacions socials i disminuir la solitud no desitjada de les persones grans per mitjà de les noves tecnologies. Mitjançant una tauleta i una aplicació, els usuaris es poden comunicar amb la família i els amics, i amb els grups d'usuaris de Vincles.

Projecte Vincles BCN

Comparteix aquest contingut