La veu en xancletes

Episodi 8 del projecte Quasi Veu
20 juny, 2021 - 11:00

Hi participen: Latitudes (Mariana Cánepa, Max Andrews), Anna Manubens, Eulàlia Rovira, Alexander Arilla, La Trama (Andrea Corachán), Martí Sales i L’Afluent

A cura de: Alexandra Laudo, Anna Dot, Andrea Valdés, Caterina Almirall, Fito Conesa, Joan Burdeus i Òscar Holloway

La veu en xancletes és un programa de ràdio amb artistes, comissàries i investigadores que tindrà lloc al centre d’art de Barcelona Fabra i Coats, en el marc del projecte Quasi Veu. Amb la col·laboració de Ràdio Fabra, traurem la taula de ràdio al carrer, des d’on durem a terme l’episodi número 8.

Recuperarem projectes que han passat recentment pel centre d’art i que, des de diferents perspectives, aborden qüestions relatives a «la veu». Conversarem amb les artistes i comissàries que hi han participat, i també hi convidarem artistes que estan actualment treballant en projectes que es fixen especialment en la història i en l’entorn de l’antiga fàbrica tèxtil de Sant Andreu. Aquest episodi és la clausura del projecte Quasi Veu i volem que sigui també un moment de celebració. El programa s’estructura en quatre moments diferents:

- Conversa amb les comissàries: conversarem amb Latitudes, comissaris de l’exposició Coses que les coses diuen, i Anna Manubens, comissària de to llengua boca, una exposició de Wendelien van Oldenborgh. 

- Intervencions dels artistes: recuperarem la peça A knot which is not, de l’artista Eulàlia Rovira, feta en el marc de l’exposició Coses que les coses diuen, i també un fragment del projecte de mediació Prendre la veu/Prendre la ciutat, de La Trama (Andrea Corachán) en col·laboració amb els alumnes del Centre de Formació per a Adults Pegaso, que es va fer a partir de l’exposició de Van Oldenborgh.

L’artista resident actualment a la fàbrica, Alexander Arilla, ens presentarà el projecte que hi està duent a terme, Homenatge a la teva veu.

​- Taula rodona: com a clausura de Quasi Veu, posarem en comú el desenvolupament del projecte i dels set episodis previs, amb la presència de totes les integrants del grup de recerca, en una conversa moderada per Martí Sales.

- «Minuts musicals» a cura de L’Afluent: L’Afluent completarà el programa amb un conjunt de peces musicals d’alguns d’aquells grups i artistes que havien programat durant l’any passat i que no van poder actuar a causa de les restriccions derivades de la crisi sanitària. 

La veu en xancletes és la proposta per a Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació que s’emmarca en el projecte Quasi Veu, una iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat i la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya organitzada en el context que la crisi de la COVID-19 ha generat en el sector cultural. El projecte neix amb la voluntat de ser una plataforma de reflexió i de debat que es desplega tant en línia com presencialment. Aglutina pràctiques artístiques, d’investigació i de mediació, i incorpora el diàleg amb agents d’altres àmbits i de diferents punts del territori. 

El motor del Quasi Veu és un equip de recerca i tasques curatorials format per: Caterina Almirall, Joan Burdeus, Fito Conesa, Anna Dot, Òscar Holloway, Alexandra Laudo i Andrea Valdés. Formen també part de l’equip, com a col·laboradors regulars: Xavi Rodríguez Martín, responsable de l’edició i la producció sonora; Priscila Clementti, dissenyadora de la imatge gràfica; Emiliana Larraguíbel, responsable de la comunicació del projecte a les xarxes socials; i Ester Martínez, coordinadora del projecte.

Es desplega en tres formats: un programa de ràdio en forma de podcasts, intervencions artístiques presencials a cada centre d’art i una plataforma web. També inclou un projecte de mediació. Tindrà lloc entre els mesos d’abril i juny del 2021 en els vuit centres que conformen la xarxa: Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, a Amposta; CA Tarragona Centre d’Art, a Tarragona; Centre d’Art la Panera, a Lleida; Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació; Centre d’Art Tecla Sala, a l’Hospitalet de Llobregat; ACVic Centre d’Arts Contemporànies, a Vic; Mataró Art Contemporani (M|A|C), a Mataró; i Bòlit Centre d’Art Contemporani, a Girona. 

@quasiveu

http://cultura.gencat.cat/quasiveu

 

Programació