Accions per compensar l'impacte del turisme a la ciutat

Els ingressos provinents de l’impost d’estades en establiments turístics (IEET), que redunden en benefici directe dels barcelonins, serviran per reforçar servei de la xarxa de bus a l'estiu, a més de diverses activitats de dinamització i conscienciació a les places de Gràcia i millores en l’accessibilitat al Parc Natural de la Serra de Collserola.

20/04/2017 09:56h

Redacció

Les diferents accions s’emmarquen en el Pla estratègic de turisme 2020, que entre altres objectius planteja compensar els efectes de l’elevada afluència de visitants a la ciutat i impulsar un turisme sostenible, responsable i de qualitat. “La taxa turística ha de tenir un benefici per a la ciutadania, per compensar els usos i l’impacte que el turisme té a la ciutat”, afirma el regidor d’Ocupació, Empresa i Turisme, Agustí Colom.

Per primera vegada la recaptació d’aquesta taxa es destina a millorar la xarxa local de transport de la ciutat, amb el reforçament del servei de bus durant els mesos d’estiu a totes les línies del centre de la ciutat i de les platges. El reforç ha començat aquest mes d’abril a la Barceloneta amb l’ampliació del servei de les línies D20, 59 i V15 mitjançant nous vehicles articulats.

La inversió prevista pel Pla de places de Gràcia se centrarà a cobrir el cost de les activitats de dinamització que es duran a terme a l’estiu i per Nadal a les places del Sol, de la Revolució, de la Vila de Gràcia, del Diamant i de la Virreina, i a reforçar el manteniment i la neteja de l’espai públic, més necessaris durant els mesos d’estiu a causa de l’ús massiu que en fan el veïnat i els visitants.

Finalment, els ingressos provinents de la taxa turística serviran també per finançar una sèrie de mesures per millorar l’accés al Parc Natural de la Serra de Collserola i potenciar el coneixement de la seva riquesa patrimonial. Així, s’activarà l’avantprojecte d’arranjament dels accessos al parc, a més d’editar el llibre de fotografies nocturnes Estels i ermites de Collserola, que explica la història de la zona a través de la seva arquitectura religiosa i de l’astronomia, i de reeditar el mapa del territori del Parc de Collserola, que inclou referències detallades al patrimoni de la ciutat.