Afectacions a la mobilitat per la Cavalcada de Reis 2017

04/01/2017 12:13h

Ecologia Urbana

Durant la cavalcada i com és habitual en els grans esdeveniments, s’activarà en fase d’alerta el Pla bàsic d’emergències municipals i, de 16.00 a 22.00 hores, es restringirà la circulació dins de la ciutat a vehicles amb un pes superior als 3.500 quilograms, excepte vehicles de servei públic.

Aquest dijous, 5 de gener, tindrà lloc la celebració de la Cavalcada de Reis 2017 a Barcelona, amb un recorregut aproximat d’uns 5 quilòmetres, cosa que comportarà diverses afectacions al trànsit en superfície a la capital catalana.

Les restriccions més importants tindran lloc entre les 17.00 i les 21.30 hores al centre de Barcelona. Els districtes més afectats seran Ciutat Vella, l’Eixample i Sants-Montjuïc, de manera que probablement hi haurà un impacte sobre el trànsit a Sant Martí i la ronda del Litoral (B-10).

A les 16.30 hores arribarà el pailebot amb els Reis al Moll de la Fusta, i a les 18.00 hores s’iniciarà la Cavalcada de Reis de la ciutat, que farà el recorregut següent: passeig de Circumval·lació, avinguda del Marquès de l’Argentera, passeig d’Isabel II, via Laietana, carrer de Fontanella, plaça de Catalunya, carrer de Pelai, plaça de la Universitat, ronda de Sant Antoni, carrer de Sepúlveda, avinguda del Paral·lel, plaça d’Espanya, avinguda de la Reina Maria Cristina i avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia.

Restricció de vehicles

Amb motiu de la desfilada es restringirà el trànsit de vehicles privats i de transport en superfície a les vies del recorregut.

Els agents de la Guàrdia Urbana establiran un ampli dispositiu de mobilitat per efectuar els desviaments corresponents, garantir el pas de la cavalcada i minimitzar les afectacions sobre el trànsit.

El cos de policia barceloní reobrirà progressivament els carrers a mesura que les carrosses avancin per l’itinerari previst, en funció de la situació de la cavalcada i del trànsit en general.

Mentre duri la cavalcada, l’Ajuntament de Barcelona recomana als ciutadans que es desplacin a peu o en metro pels diferents punts de la desfilada.

En aquest sentit, a partir del 5 de gener a la tarda, el metro mantindrà un servei equivalent al d’un dia feiner en tota la xarxa i acabarà a les dues de la matinada, ja que és vigília de festiu. D’altra banda, es reforçarà el personal d’atenció al públic, seguretat i neteja a les estacions més concorregudes.

Prohibició d’estacionament

La cavalcada comportarà prohibicions d’estacionament en diferents punts de la ciutat com la plaça de Catalunya, el passeig de Circumval·lació, la plaça de Josep Puig i Cadafalch, el carrer del Consolat de Mar i totes les vies de l’itinerari, incloent-hi l’estacionament de motos a les voreres (excepte al costat Besòs de l’avinguda del Paral·lel, entre el carrer de Sepúlveda i la plaça d’Espanya) i a l’avinguda d’Icària, entre els carrers de Wellington i de Ramon Trias Fargas.

Es col·locaran avisos als vehicles estacionats a les vies de l’itinerari perquè el dia 5 els conductors sàpiguen que no els hi poden deixar a partir de les 7.00 hores.

A part d’això, el dia 5 a partir de les 11.00 hores es deixaran fora de servei els parquímetres de totes les vies afectades pel recorregut i, a partir de les 13.00 hores, es deixaran fora de servei i es retiraran les bicicletes de totes les estacions del Bicing en aquestes vies.