Agents cívics a les Fonts de Montjuïc i al turó de la Rovira

Un total de catorze agents cívics estaran desplegats des del mes de juny i fins al setembre a l'entorn de les Fonts de Montjuïc per regular-hi els fluxos de visitants en l'horari d'espectacles nocturns; facilitar-hi l'accés pels passos de vianants, les escales mecàniques i les passarel·les, i evitar conductes incíviques al voltant d'aquestes icones de la ciutat. Igualment, una parella d’agents cívics es desplegarà a la zona de la bateria antiaèria del turó de la Rovira per sensibilitzar els visitants sobre l’ús responsable d’aquest espai.

05/06/2017 10:15h

Redacció

Els catorze nous agents que es desplegaran a la zona al vespre i a la nit (de 21.00 a 23.00 hores), coincidint amb l’horari de l’espectacle de llums, so i colors de la Font Màgica, vetllaran per la mobilitat i pel civisme i també informaran els conductors d’autocars de les zones d’estacionament disponibles.

Els auxiliars van uniformats amb roba de color negre i una armilla identificadora de color taronja amb la serigrafia oficial dels agents cívics. Els mesos d’abril, maig i octubre els agents seguiran desplegats en aquesta zona, encara que hi tindran menys presència. Durant l’hivern, aquesta presència serà més reduïda.

Una parella d’agents al turó de la Rovira

Aquest mes de juny s’estrena també el servei d’agents cívics al turó de la Rovira per fomentar conductes cíviques i sensibilitzar els visitants sobre l’ús responsable i respectuós de l’espai. Del juny al setembre es destinarà una parella, en horari de tarda-nit, que actuarà a la zona de la bateria antiaèria del turó de la Rovira i als accessos del carrer de Labèrnia, Marià Labèrnia i Mühlberg.

Els nous efectius complementen els 73 agents cívics de què ja disposa la ciutat a les zones de la Sagrada Família, la Barceloneta, el Park Güell, la Trinitat Nova i Montjuïc, i que realitzen tasques de millora de la mobilitat i de prevenció de conductes incíviques a les zones d’afluència turística. També hi ha agents cívics en espais com les oficines d’atenció ciutadana i al Mercat de la Boqueria, per evitar embussos i impedir que els turistes toquin els productes exposats a les parades.

En presentar aquesta nova mesura, el segon tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha subratllat que el desplegament dels agents cívics es finança mitjançant la taxa turística, cosa que afavoreix que l’impacte econòmic del turisme es recuperi en profit de la ciutat.