Aliança amb el principal agent de promoció empresarial de Hong Kong

27/03/2017 17:11h

Redacció

En el marc del Pla per a la promoció internacional de Barcelona, el segon tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, que es troba de visita a la Xina, ha firmat aquest dilluns un conveni de col·laboració en matèria econòmica amb el Hong Kong Trade Development Council, la institució oficial més important de la zona per a la promoció empresarial.

El document, que amplia la col·laboració entre Barcelona i Hong Kong als àmbits del disseny, la cultura i la gastronomia, consolida un pont estable de relació amb les empreses d’aquesta zona d’Àsia. L’acord marca la voluntat de treballar per l’intercanvi de coneixement i d’oferir assessorament tècnic a empreses i corporacions a l’hora d’obrir mercats i trobar socis, clients i distribuïdors nous.

En l’àmbit cultural, Barcelona i Hong Kong mantindran la col·laboració en el marc de la Ciutat de la Literatura, reforçaran els intercanvis en totes les disciplines de les indústries culturals i es comprometran així a treballar junts per augmentar la presència d’autors i editors en fires internacionals a Europa i Àsia.

El conveni, rubricat per Jaume Collboni i Stephen Lang, adjunt al director executiu del Hong Kong Trade Development Council, estreny els vincles de relació comercial i empresarial amb aquesta institució, que té una oficina a Barcelona com a seu a l’Estat espanyol des de fa més de trenta anys.

En valorar la importància de l’acord, Collboni ha declarat: “Barcelona i Hong Kong tenen una llarga relació. Ara fem un pas endavant; volem que Hong Kong sigui la nostra porta d’entrada a Àsia.” I ha afegit: “Ens volem explicar al món unint cultura i economia. Avancem cap a una nova forma de promoció per a la ciutat, amb els nostres actius, com el Grec o la Ciutat de la Literatura de la UNESCO.”

Dilluns al matí Collboni s’ha reunit amb la responsable de cultura del Govern de Hong Kong, Florence Hui, i l’adjunta a la Direcció de Cultura i Oci, Elaine Yeung. Aquesta trobada palesa l’interès d’ambdues ciutats per intercanviar bones pràctiques, conèixer les polítiques i estratègies en l’àmbit cultural i en especial en l’àmbit audiovisual i de promoció del disseny i les indústries creatives.

Al migdia, el segon tinent d’alcaldia ha visitat el Police Married Quarters (PMQ), una antiga caserna policial convertida en centre per a les indústries creatives de Hong Kong, on conviuen incubadores d’empreses culturals amb un espai de creació i acollida d’artistes.

Visita a Shenzhen i reunió tecnològica amb ZTE i Huawei

El segon tinent d’alcaldia ha continuat dimarts la seva visita de sis dies a Hong Kong. Primer ha mantingut un esmorzar de treball amb responsables d’empreses de l’àmbit aeronàutic, cultural, energètic, social, electrònic, del disseny i audiovisual i després s’ha reunit amb el tinent d’alcaldia de la ciutat de Shenzhen, Ai Xuefeng, amb qui ha parlat de col·laboració econòmica. A la tarda, Collboni s’ha reunit amb responsables de les empreses tecnològiques ZTE i Huawei, als quals ha traslladat l’interès de Barcelona d’acollir firmes tecnològiques i de l’àmbit de les indústries culturals.

 

Més informació