Aquest estiu refresqueu-vos a l'Eixample i a la Creueta del Coll!

Us agraden les activitats aquàtiques? I que a més es puguin fer en plena ciutat? Aquest estiu torna a obrir la platgeta de l’Eixample, als jardins de la Torre de les Aigües, que tenen capacitat per a 350 persones. El llac del parc de la Creueta del Coll, que havia obert el dia de Sant Joan, romandrà tancat fins que finalitzin els desperfectes que ha provocat un acte de vandalisme.

21/06/2017 18:08h

Redacció

El districte de l’Eixample ja ho té tot preparat per començar la temporada de bany. Cada any, quan s’acosta l’estiu, el llac dels jardins de la Torre de les Aigües, situats a l’interior d’illa del carrer de Roger de Llúria, entre els del Consell de Cent i de la Diputació, es buida de l’aigua de l’hivern i es neteja per reomplir-lo perquè la gent s’hi pugui banyar. L’espai, amb sorra i una passarel·la de fusta, es converteix en una àrea de platja ben refrescant on l’aigua té 60 centímetres de fondària.

La platgeta obrirà cada dia del 25 de juny al 8 de setembre, entre les 10.00 i les 20.30 hores, amb un aforament per a 375 persones en tot el jardí i 80 dins de l’aigua. Els preus són els següents:

– Entrada individual: 1,55 euros. En cas de família nombrosa: 0,70 euros.
– Entrada per a grups: 1,15 euros.
– Abonament de deu sessions: 8,90 euros.
– Infants de menys d’1 any i persones grans de més de 65 anys o titulars de la Targeta Rosa: entrada gratuïta.

La platgeta és tot un èxit. Durant la darrera temporada de bany, els jardins de la Torre de les Aigües van rebre un total de 52.657 visites, és a dir, una mitjana de 334 usos al dia.

Tancat provisionalment el llac de la Creueta del Coll

També, durant l’estiu s’obrirà el llac del parc de la Creueta del Coll, situat al passeig de la Mare de Déu del Coll, al districte de Gràcia. Es tracta d’una piscina de bany lliure de 60 centímetres de profunditat on es poden fer activitats com el piragüisme. L’horari d’obertura de la instal·lació és de 9.30 a 20.30 hores. Els preus són els següents:

– Entrada individual: 2,35 euros
– Persones grans amb Targeta Rosa o nadons de menys d’1 any: entrada gratuïta.

El llac es va obrir al públic el passat dia 24. Però la piscina va haver de ser desallotjada el mateix dia després que alguns usuaris es fessin talls als peus pels vidres que probablement algú havia llançat durant la revetlla de Sant Joan. Diumenge, la instal·lació es va obrir, però per prevenció, els usuaris només van poder utilitzar la meitat de la piscina.

Davant de la possibilitat que hi hagi restes més petites de vidres, s’ha decidit procedir al buidat per a realitzar una neteja a fons del terra i, al mateix temps, fer tasques de manteniment. Aquestes tasques duraran uns dies i un cop es reompli la piscina, la instal·lació es podrà obrir al públic.

I ara, què espereu per refrescar-vos?