Bona recuperació del turisme i el comerç després de l'atemptat

El primer informe sobre els efectes de l'atemptat a la Rambla els 30 dies posteriors als fets constata una recuperació pràcticament immediata, tant del comerç com del turisme. L'informe també destaca que Barcelona s'ha recuperat amb més rapidesa que altres ciutats que han sofert atemptats recentment.

04/10/2017 18:19h

Redacció

L’activitat comercial a la zona més pròxima a la Rambla va rebre un impacte negatiu els primers dies, però no hi ha hagut una caiguda global de les vendes, mentre que en les reserves hoteleres i les contractacions turístiques pràcticament no hi ha hagut cap repercussió negativa.

Les cancel·lacions de reserves hoteleres després de l’atemptat del 17 d’agost es van concentrar els tres primers dies, fins al 20% del total, i després es van recuperar progressivament els índexs de creixement registrats des de principis d’any. Les reserves de vols amb destinació a Barcelona es van reduir el 20% des de l’estranger i l’11% a la resta d’Espanya, i es van recuperar quatre setmanes després de l’atemptat, mentre que a París van necessitar un any i a Londres, dos mesos.

L’impacte en els moviments interns a la ciutat no ha tingut pràcticament cap efecte i no s’ha suspès ni ajornat cap gran esdeveniment, ni fires ni congressos programats per a les setmanes posteriors al 17 d’agost.