Can Ferrer, per a tots els públics

13/04/2015 08:03h

Sarrià-Sant Gervasi TV

Can Ferrer és una finca ubicada al carrer d’Alfons XII, al barri de Sant Gervasi – Galvany, una zona amb pocs equipament públics a causa de la falta de propietats municipals. Per això l’adquisició de Can Ferrer que ha portat a terme l’Ajuntament és una actuació molt celebrada pel veïnat de la zona. De fet, el moviment veïnal ha lluitat durant més de tres dècades per aconseguir-ho. Finalment un acord entre l’actual propietari i el consistori ho ha fet possible.

L’acord al qual s’ha arribat comporta que la part del jardí i la construcció abandonada passin a ser de l’Ajuntament. A canvi, com que es va decidir no tirar a terra la Vil·la Urània, una casa del barri del Farró propietat de l’Ajuntament, el sostre d’edificabilitat que hi havia en aquesta finca es trasllada a Can Ferrer, a la part que ja està construïda i que continuarà sent de l’actual propietari. D’aquesta manera la propietat obté un increment en l’edificabilitat del terreny que adquireix.

La modificació del PGM que comporta aquest acord ja s’ha publicat al DOGC. El següent pas és la reparcel·lació de la finca, projecte en el qual l’Ajuntament ja està treballant, i a continuació ja es podrà inscriure Can Ferrer a nom del consistori.

Una lluita veïnal de 30 anys

Les associacions veïnals de la zona han demanat durant molts anys que Can Ferrer passés a ser propietat municipal i les negociacions fallides amb l’Ajuntament han estat diverses fins ara. De fet, el barri de Sant Gervasi – Galvany és un dels territoris amb menys equipaments públics de Barcelona a causa de la falta d’espai públic. Per això és tan important l’acord al qual s’ha arribat.

L’Ajuntament espera entrar a la finca en les pròximes setmanes per poder avaluar quin és l’estat tant del jardí com de la casa. Un cop fet això, el primer pas serà portar a terme les accions oportunes per adequar l’espai verd com a jardí públic preservant el valuós patrimoni natural que hi ha. Pel que fa a l’edifici, encara s’ha d’estudiar si es podrà recuperar.