Cap de setmana: Caramels, emocions d'alçada i solidaritat!

02/03/2017 12:25h

Redacció

Aquest cap de setmana comença dolçament. La Vila de Gràcia celebra demà Sant Medir, la “festa més dolça de l’any”, i és que en cap altra celebració no es reparteixen més de 45 tones de caramels i llaminadures. La diversió continuarà el dissabte amb la inauguració de la nova temporada del Parc d’Atraccions Tibidabo, que estrena atraccions, espectacles i avantatges socials. Per acabar el cap de setmana i contribuir a una bona causa, el diumenge més de 12.500 persones participaran en la caminada solidària de la tercera edició de la Magic Line, que organitza Sant Joan de Déu.

Connecteu-vos al web del Cap de setmana!

A partir de demà, Gràcia celebra una de les festes més arrelades al barri, Sant Medir, que té l’origen al segle XIX i enguany arriba a la 187a edició. De bon matí els romeus regaran amb una pluja de dolços els carrers i les places de Gràcia durant la cercavila que faran a cavall, en carruatges i camions. El romiatge s’acabarà a l’ermita de Sant Medir, a la serra de Collserola, on, juntament amb les colles de Sarrià – Sant Gervasi i la Bordeta, tindrà lloc un aplec en honor del sant. La celebració es reprendrà al vespre amb la gran desfilada de les 25 colles de Sant Medir, durant la qual es repartiran tones de caramels i llaminadures al ritme de bandes de música, batucades i tabalers. Carregats amb bosses, galledes i paraigües, els veïns es congregaran a les voreres dels carrers principals per recollir-ne tants com puguin.

La temporada més emocionant del Tibidabo

“Emocions d’alçada” és el lema sota el qual el Parc d’Atraccions Tibidabo inaugura el dissabte la nova temporada. Els futurs visitants hi trobaran moltes novetats, entre les quals destaquen l’ampliació de l’horari d’obertura en una hora —ara els més matiners podran entrar-hi a partir de les onze del matí— i l’estrena de dues atraccions, el nou Mini Hurakan i un trenet Txu Txu envoltat d’un hort gegant. I això no és tot: al Dididabo es projectaran dues pel·lícules noves en 4D, el Marionetàrium presentarà un espectacle nou i hi haurà una proposta variada d’espectacles itinerants i de cloenda. El parc reforça, així mateix, la seva vessant social concedint beques a esplais i centres amb necessitats especials i oferint als titulars de la targeta rosa l’accés gratuït a les instal·lacions. Descobriu tot el que el Tibidabo us pot oferir aquesta nova temporada!

Quilòmetres d’il·lusions i concert solidari amb la Magic Line

El diumenge es viurà a la ciutat una jornada esportiva, solidària i festiva amb la tercera edició de la Magic Line. La mobilització, promoguda per Sant Joan de Déu, a favor de les persones en situació vulnerable tindrà com a acte central una caminada, per equips i no competitiva, que, amb el títol “Quilòmetres d’il·lusions”, planteja als participants un repte econòmic que han d’assolir abans de la caminada organitzant accions solidàries. Hi participaran més de 12.500 persones repartides en prop de 900 equips. Els recorreguts seran de 10, 15, 20, 30 i 40 quilòmetres, i tots acabaran a la plaça de la Catedral, on a les 17.00 hores tindrà lloc un gran concert gratuït presentat pel músic i actor Joan Dausà. Per l’escenari passaran músics de renom del panorama català i usuaris de Sant Joan de Déu i dels programes socials del Taller de Músics.