Cap de setmana: Cinema inclusiu, festa major i tones de solidaritat

El cap de setmana dona la benvinguda al mes de desembre amb un ventall d'activitats per a tots els públics en què la cultura popular, la diversitat i les accions solidàries són les protagonistes. La mostra de cinema Inclús promou des de fa cinc anys obres audiovisuals amb la discapacitat com a eix central. La darrera festa major de l'any a la ciutat és la de Sant Andreu, que arriba amb una programació plena d'activitats, de música i tradicions. Finalment, torna el Gran Recapte, la campanya de recollida d'aliments que impulsa anualment el Banc dels Aliments.

30/11/2017 10:00h

Redacció

La cinquena edició de l’Inclús, el Festival Internacional de Cinema i Diversitat de Barcelona ofereix, fins al 3 de desembre, una extensa projecció de curtmetratges, films i documentals que giren entorn d’històries en què la diversitat funcional és la protagonista. Es tracta de productes audiovisuals que ofereixen punts de vista diferents sobre la realitat de les persones amb discapacitat.

La mostra de cinema també inclou una programació especial per als més petits i tallers que posaran els participants en la pell de persones amb diversitat funcional. El festival és una iniciativa de l’associació Inclús i se celebra al CaixaForum, del 28 de novembre al 3 de desembre.

Sant Andreu, de festa major

Quan sembla que el fred amenaça de paralitzar l’activitat festiva de la ciutat, el barri de Sant Andreu comença la festa major. Del 30 de novembre al 10 de desembre, una extensa agenda d’activitats per a petits i grans ajudaran a escalfar l’ambient. La presència de la cultura popular prendrà protagonisme amb l’Esclat Andreuenc, en el qual participaran gegants, trabucaires, diables i l’Esbart Maragall. I a més, tots participaran en altres activitats com la mostra Sant Andreu Dansa o el correfoc. Les festes inclouen també nombrosos tallers, sopars de germanor, concerts, exposicions i mostres d’entitats i de comerç que no us podeu perdre.

El Gran Recapte d’Aliments

Els dies 1 i 2 de desembre se celebra, amb el lema #TonesDeVoluntat, la vuitena edició del Gran Recapte d’Aliments, amb l’objectiu de sensibilitzar la població i mobilitzar-la a fi d’ajudar les persones més necessitades mitjançant la donació d’aliments bàsics de llarga durada.

El recapte es durà a terme en mercats i supermercats del Principat, però també per mitjà de donacions en línia, per a les persones que no puguin acostar-se a cap punt de recollida.

Enguany l’organització espera obtenir unes xifres similars a les de l’any 2016, en què la iniciativa va aconseguir recollir fins a 4.374.000 quilograms d’aliments, gràcies a la col·laboració de les persones donants, els 1.837 punts de recollida distribuïts arreu del territori i la tasca de gairebé 24.000 voluntaris.

 

 

Etiquetes associades a la notícia