Cap de setmana: Cita amb el poble gitano i la literatura infantil!

Per donar a conèixer la riquesa i diversitat cultural romaní, dissabte s’han programat a la ciutat diversos actes per a tots els públics amb motiu del Dia Internacional del Poble Gitano. Al cor del Raval, els infants i joves aficionats a la lectura trobaran prop d’un centenar d’activitats que anticiparan el Sant Jordi als petits de casa. Per acabar la setmana fent salut, diumenge Barnatresc proposa tres rutes a peu per descobrir la zona entre el Llobregat i el Besòs.

06/04/2017 11:55h

Redacció

Connecteu-vos al web del Cap de setmana!

Aquest cap de setmana s’han programat a la ciutat actes institucionals i festius per commemorar el Dia Internacional del Poble Gitano. Dissabte és quan es concentren la majoria de les activitats, si bé des de divendres a la tarda la bandera gitana onejarà a la balconada de l’Ajuntament, i el violinista Michel Borisov interpretarà Gelem Gelem a la plaça de Sant Jaume, l’himne internacional del poble gitano. L’endemà les celebracions començaran amb un acte institucional al Parlament de Catalunya i una ofrena floral al riu Besòs. A la tarda la celebració es traslladarà a l’Arc de Triomf, on s’organitzaran tallers, desfilades de moda i concerts. Les Fonts de Montjuïc, a les 21.00 hores, s’il·luminaran amb els colors de la bandera romaní.

El cor del Raval s’omple de literatura infantil i juvenil

Contacontes, tallers, exposicions, propostes escèniques i espais de lectura. La 13a edició de Món Llibre omplirà de literatura el cor del Raval tant dissabte com diumenge amb prop d’un centenar d’activitats pensades per fomentar la lectura entre els infants i els joves. Dels espectacles que es proposen, destaquen Les irréels, de la companyia francesa Créature; El buit, un espectacle basat en el conte d’Anna Llenas, i Pinocchio, una adaptació del conte clàssic de Carlo Collodi. La gran novetat d’enguany és la BookCon, un espai on els lectors joves tindran l’oportunitat de conèixer els bloguers més influents, els seus autors i editors preferits i una colla d’especialistes, que els desvelaran, per exemple, com s’aplica als llibres la tecnologia 3D i la realitat augmentada. Diverses d’aquestes activitats tenen aforament limitat i cal inscriure-s’hi prèviament.

Tres rutes per descobrir la zona entre el Llobregat i el Besòs

Diumenge Barnatresc, una activitat organitzada per l’Associació d’Entitats Excursionistes del Barcelonès, convoca una sortida per fer salut i redescobrir el territori. En aquesta ocasió proposa tres itineraris de diferent durada entre les zones del Llobregat i el Besòs, amb una nova ruta a peu que resseguirà la costa. La més llarga comprèn l’itinerari entre Cornellà de Llobregat i Sant Adrià de Besòs, d’uns 30 quilòmetres; la mitjana serà d’aproximadament 20 quilòmetres, i la curta, de poc més de 10 quilòmetres. No és necessari inscriure’s a l’activitat i la participació és gratuïta. Al lloc web de l’associació es poden consultar el recorregut i els horaris de sortida i d’arribada.