Cap de setmana: Esclat de festes majors als barris!

És temps de cercaviles, de trobades geganteres, de correfocs, d'actuacions castelleres i de fires de comerç. La Festa Major de Nou Barris, que enguany serà encara més associativa i inclusiva que de costum, compartirà protagonisme aquest cap de setmana amb les festes de quatre barris: el Guinardó, el Bon Pastor, Navas i Porta. A més de la cultura popular, els versos també ompliran molts racons de la ciutat amb la vintena edició del festival Barcelona Poesia. Per al matí de diumenge, un centenar de joves han preparat una marató teatral, en què compartiran les seves preocupacions i reflexions. Es tracta de la Trobada de Teatre Social per a Joves “Deslimita’m”.

11/05/2017 13:09h

Redacció

Connecteu-vos al web del Cap de setmana!

Nou Barris esdevé aquesta setmana un gran aparador del teixit associatiu del districte durant la celebració de la festa major. Els carrers i les places s’omplen de propostes de tot tipus, entre les quals destaquen les promogudes per entitats de persones amb discapacitat, la festa solidària que l’Associació Ubuntu organitza dissabte a la plaça Major i dos aniversaris: el desè Pícnic de Blues de l’Associació Capibola Blues i els 50 anys de l’obertura del CAP Guineueta. A més d’aquestes activitats, el programa n’aplega d’altres de música, dansa, teatre, jocs i cultura popular, que es combinen amb les de pedagogia, sensibilització i solidaritat. La festa major del districte dona el tret de sortida a les festes dels tretze barris que aglutina, que tindran lloc entre el maig i l’octubre. La primera festa major serà la de Porta, que se celebrarà del 13 al 21 de maig i que pràcticament coincideix en el temps amb la del Guinardó, la del Bon Pastor i la de Navas, que se celebren del 12 al 21 de maig.

La ciutat s’omple de versos

El festival poètic més important de Barcelona i alhora un dels més destacats d’Europa arriba aquest any a la vintena edició. Fins al 16 de maig Barcelona Poesia omplirà nombrosos racons de la ciutat amb els versos d’algunes de les millors veus del panorama poètic català i internacional. Entre les activitats programades per al cap de setmana, en destaquen especialment tres. Divendres, el recital Dos cuervos, a càrrec del poeta argentí Fabián Casas i l’actor nord-americà Viggo Mortensen, a l’Institut d’Estudis Catalans; dissabte, a l’avinguda de la Catedral, un homenatge a Federico García Lorca unirà per primera vegada en un escenari dos grans noms de la música i les lletres, José Mercé i Luis García Montero, i diumenge hi haurà una proposta ben original al verger del Frederic Marès: cuina en directe i poètica amb la xef Ada Parellada i l’escriptora Ada Castells.

Teatre jove com a eina de transformació social

Una mostra de teatre social feta per joves que pretén mostrar sense filtres com pensen, senten i actuen els nois i les noies que pugen a l’escenari. Això és la Trobada de Teatre Social per a Joves “Deslimita’m”, un matí de marató teatral gratuïta que la Fundació La Roda organitza des de fa deu anys i que es podrà veure diumenge a la Sala Barts. Més de cent joves d’entre 12 i 20 anys d’arreu de Catalunya interpretaran les peces que ells mateixos i elles mateixes han creat, a través de les quals compartiran els temes que els afecten i preocupen. Les obres seran un mirall de la seva realitat i una eina per promoure la reflexió i la transformació social. Després de cada representació, es convidarà el públic a participar en un breu fòrum amb els i les protagonistes de les històries. L’acte el presentarà la jove actriu barcelonina Laia Manzanares.