Cap de setmana: Festa Nacional de Colòmbia, trobada gegantera i record de Barcelona '92

Ja en la recta final del mes de juliol, quan la forta calor reclama el vespre, una brisa marina i begudes fresques, el cap de setmana d’estiu a la ciutat ens porta diverses activitats interessants. Diumenge, el parc del Fòrum és l’escenari, des de les dotze del migdia i fins a la nit, de la celebració de la Festa Nacional de Colòmbia. Dissabte a la tarda, els Gegants de Sant Jaume porten la màgia de la cultura popular a Ciutat Vella. La vigília dels 25 anys de Barcelona '92, una exposició a l'estació de metro de Diagonal recull les millors imatges dels Jocs.

20/07/2017 13:21h

Redacció

Connecteu-vos al web del Cap de Setmana!

La celebració de la Festa Nacional de Colòmbia portarà al Fòrum l’essència de la cultura colombiana. Durant tot el dia hi haurà concerts, balls folklòrics, gastronomia, sorteigs, tallers i jocs per a infants i la família. La celebració inclourà l’actuació especial del cantant de Medellín Daniel Calderón, acompanyat de Los Gigantes del Vallenato, i també del reconegut grup Los Hermanos Medina.

Els Gegants de Sant Jaume

La colla gegantera de Sant Jaume honora al seu patró amb una trobada anual de gegants que es farà dissabte, 22 de juliol. Enguany aplegarà colles procedents de tot Barcelona i també de la resta de Catalunya per compartir una tarda de cultura popular, gralles, tabals, balls i molta gresca pels carrers del barri Gòtic de Barcelona.

De Barcelona hi haurà totes les colles de Ciutat Vella: els Gegants del Pi, de la plaça Nova, de la Barceloneta, del Raval, del Casc Antic i de Sant Pere de les Puel·les. La trobada començarà a les 17.30 hores amb la plantada dels gegants de la plaça de la Mercè i a les 18.00 hores començarà la cercavila, que recorrerà diversos carrers del barri Gòtic. A les 19.30 hores, la cercavila tornarà al seu origen, la plaça de la Mercè, on es faran els balls d’honor i el final de festa.

Les imatges de Barcelona ’92

La vigília del 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona del 1992, l’esperit olímpic torna a escampar-se per la ciutat. Pocs dies abans que Barcelona recordi dimarts, 25 de juliol, l’obertura dels Jocs Olímpics que van projectar la imatge de la ciutat a tot el món, una exposició evoca aquella etapa.

L’agència de notícies Efe ha organitzat una exposició a l’intercanviador del metro de Diagonal que recull 120 imatges dels Jocs Olímpics i dels Paralímpics. En concret, 92 instantànies són de l’esdeveniment olímpic i la resta, de la relació estreta entre la ciutat i el món de l’esport. L’exposició es podrà veure fins al 26 de setembre. Una bona oportunitat per recordar la màgia olímpica.

 

Més informació