Cap de setmana: Jazz, titelles i més festes majors

Aquest cap de setmana els amants del jazz i la música en general tenen una cita a Sant Andreu, on diumenge al vespre s'acaba el festival Jazzing. Per als més petits i les famílies, La Titellada de les Roquetes combina el món dels titelles amb la cultura popular i els espais oberts. La Mercè 2017 ja s'ha acabat, però aquest dissabte i diumenge les festes majors continuen a cinc barris.

28/09/2017 11:03h

Redacció

Connecteu-vos al web del Cap de Setmana!

Després d’unes Festes de la Mercè farcides d’activitats al carrer, el cap de setmana portarà moltes sorpreses musicals. La quarta edició del festival Jazzing de Sant Andreu, que va començar el 21 de setembre, es clou diumenge al vespre amb un concert a la Fabra i Coats.

Durant sis dies, el festival dedicat a la música jazz aplegarà intèrprets i grups destacats com Víctor de Diego Organ Trio, David Mengual Resolut Trio, Joan Chamorro, Joana Casanova, Abril Saurí Quartet, Cristoph Mallinger o Fredrik Norén. També hi destaquen Andrea Motis presentant Emotional Dance & Perico Sambeat i Joan Chamorro presentant Èlia Bastida.

Entre els concerts programats, divendres al matí Perico Sambeat i Joe Magnarelli oferiran una classe magistral a l’ESEM Taller de Músics i al vespre faran un concert al Sant Andreu Teatre (SAT!). Dissabte al migdia es farà una matinal de swing i una classe oberta de lindy hop a la plaça de Can Fabra. Al vespre, diversos grups actuaran a la Fabra i Coats. Diumenge al matí la música començarà amb La Màgia de la Veu & Jazz Ensemble. Al concert de cloenda actuaran Joan Chamorro Quartet & Joe Magnarelli, Christopher Mallinger i Perico Sambeat, entre altres intèrprets.

Torna La Titellada de les Roquetes

Des de l’any 2005 la Mostra de Titelles de les Roquetes, La Titellada, s’ha convertit en una festa consolidada i arrelada entre els ciutadans i les ciutadanes de Nou Barris, que n’admiren el caràcter original i tradicional. Del 26 al 30 de setembre, places i equipaments oferiran espectacles de caire familiar, exposicions, xerrades, tallers a les escoles i altres activitats, totes amb el món dels titelles com a eix central.

La Titellada va néixer per oferir als infants de les Roquetes un oci creatiu i participatiu, protagonitzat pels titelles, que genera accessibilitat lliure i gratuïta a la cultura popular i té l’objectiu de reforçar la convivència i la cohesió social entre el veïnat als espais oberts del barri. La mostra està organitzada per l’Associació Titellaire de Roquetes, una entitat sense ànim de lucre que va néixer l’any 2006.

Festa major a cinc barris barcelonins

L’acabament de les Festes de la Mercè no atura la disbauxa de les festes populars. Aquest cap de setmana la festa continua a Hostafrancs, Montbau, Esquerra de l’Eixample, la Barceloneta i les Corts. Música, balls al carrer, gralles i gegants… Una bona manera de comprovar com les entitats i associacions dels barris dediquen bona part dels esforços a organitzar tota mena d’activitats al carrer perquè els veïns i les veïnes s’ho passin d’allò més bé.