Cap de setmana: jocs de taula, cinema de terror i passejada per Montjuïc

El cap de setmana arriba amb tres propostes ben diferents: una de lúdica, una de cinematogràfica i una d'esportiva. El 6è Festival del Joc comença al recinte de la Fabra i Coats i, fins al 26 de novembre, oferirà un ampli ventall d'activitats de jocs populars i tradicionals, de simulació històrica, rol i miniatures. Per als qui prefereixen les emociones fortes, el Centre Cívic Cotxeres de Sants acull una nova edició de la Marató de Cinema Fantàstic i de Terror. Diumenge al matí, una caminada popular per Montjuïc permetrà fer salut i gaudir de les vistes d'aquesta bonica zona de la ciutat.

15/11/2017 12:34h

Redacció

Connecteu-vos al web del Cap de Setmana!

La sisena edició del Dau Barcelona, que tindrà lloc del 17 al 26 de novembre al recinte Fabra i Coats, torna amb una àmplia programació d’activitats per gaudir tot el dia jugant. Divendres, 17 de novembre, el Festival Dau obrirà les portes amb un misteri, Dauville, un joc d’escapada en el qual s’ha de resoldre un enigma en un temps limitat amb l’ajuda de tots els membres d’un grup.

Dissabte, la programació inclou una sessió de Dau Històric, amb Alpha Ares, que se centrarà en els jocs de simulació històrica o wargames. Aquests jocs representen esdeveniments històrics, però també fantàstics i de ciència-ficció. El mateix dia també hi haurà conferències i taules rodones, així com la creació d’una miniatura. Durant el cap de setmana també es podrà visitar l’exposició “Jocs i joguines a l’antiguitat”, al Museu d’Arqueologia de Catalunya.

Dimarts de la setmana vinent, hi haurà la presentació de Dau en deu equipaments de barri de la ciutat, així com la formació de docents i la visita d’escoles a l’espai Fabra i Coats. Dissabte 25 de novembre, al SAT! Teatre, es lliuraran els premis Dau Barcelona.

El cinema més terrorífic, a Sants

Els amants del gènere fantàstic i de terror tenen una cita al Centre Cívic Cotxeres de Sants, on té lloc la 29a edició de la Marató de Cinema Fantàstic i de Terror de Sants, Hostafrancs i la Bordeta i el 19è Concurs de Curts Fantàstics i de Terror.

La programació inclou la projecció de curts i gala de finalistes (divendres, a partir de les 20.00 hores). Dissabte, l’últim dia del certamen, se celebra l’anomenada La nit més llarga, en el decurs de la qual es projectaran diverses pel·lícules com Wonder Woman, La noche del virgen, I am a Hero, La autopsia de Jane Doe, La matanza de Texas 2, Cine Basura i Dawn of the Death, entre d’altres. També es projectarà una pel·lícula sorpresa.

Caminada per Montjuïc

Per als qui aprofiten el cap de setmana per fer salut i gaudir de les bones vistes de la ciutat, diumenge al matí se celebra una passejada popular per Montjuïc. Amb sortida i arribada als jardins de les Tres Xemeneies, la Caminada de Montjuïc té un recorregut de 12,6 quilòmetres i passa per llocs emblemàtics d’aquesta àrea com el mirador Olímpic i el mirador de l’Alcalde.

El passeig té una durada aproximada de quatre hores i forma part del calendari d’activitats gratuïtes que Barnatresc organitza per donar l’oportunitat de fer salut i conèixer més a fons tots els racons de la ciutat.