Cap de setmana: Traca final de la Festa Major de la Sagrada Família!

El barri de la Sagrada Família celebra els darrers dies de festa major amb un programa farcit de tradició i una trentena d’activitats per a tots els gustos. La cultura també tindrà molt de protagonisme a la ciutat durant aquest cap de setmana excepcional de tres dies, amb la sessió de cinema infantil Un Dia de Festa, que organitzen els Cinemes Girona, i la tretzena edició del festival de dansa contemporània de referència a Barcelona, el Dansat, que té lloc al Sant Andreu Teatre.

27/04/2017 14:28h

Redacció

Connecteu-vos al web del Cap de setmana!

Tradició i cultura popular es combinaran amb fires de comerç, tallers infantils, concerts i espectacles durant el segon cap de setmana de la Festa Major de la Sagrada Família. Els veïns han preparat una trentena d’activitats de tot tipus i per a tots els públics per tancar els festejos. Dissabte la jornada començarà amb una festa infantil per celebrar el quinzè aniversari dels castellers del barri i continuarà amb més propostes pensades per als menuts de la casa, com ara tallers de treballs manuals i lectura de contes. Per als adults s’han organitzat un joc d’escapada en viu, que parteix de la desaparició d’una científica; el tradicional ball de rams, i concerts tant al carrer de la Marina, entre els carrers de Mallorca i Provença, com a la cripta del temple de la Sagrada Família. Diumenge també hi haurà un programa intens per acomiadar la festa major. Els actes més destacats són la jornada castellera, en què participaran els Castellers de Sabadell i els Castellers de Cornellà com a colles convidades, la ballada de sardanes i el pícnic electrònic als jardins de la Indústria, que durarà fins al vespre.

Un matí de cinema familiar, música i jocs

Els Cinemes Girona han preparat per a diumenge una activitat familiar sota el nom d’Un Dia de Festa. Es tracta d’una sessió de cinema infantil en català, en què es projectaran tres pel·lícules. Músics i animadors esperaran els infants i les famílies a la porta del cinema i els convidaran a gaudir d’un matí cinematogràfic amenitzat amb música, màgia, titelles i jocs. La sala estarà decorada especialment per a l’ocasió amb figures dels diferents personatges de les pel·lícules. L’edat mínima recomanada per participar en aquesta activitat és de 3 anys.

Dansa contemporània a Sant Andreu

El Sant Andreu Teatre inaugura aquest dijous la tretzena edició del Festival Dansat, el festival de dansa contemporània de referència a Barcelona, en què participen set companyies residents a Catalunya. Fins a l’1 de maig s’ha programat una funció diària, que incorporarà treballs que sorprendran el públic. Després de les actuacions tindrà lloc un col·loqui amb les companyies al vestíbul del teatre. Com a activitats paral·leles, s’han programat tallers de dansa adreçats a principiants i professionals, que impartirà Lorena Nogal, ballarina i assistent de coreografia de La Veronal.