Comença l'etapa Casadesús al Grec

23/03/2017 16:13h

Redacció

Amb un nou director al capdavant —Cesc Casadesús—, el Grec Festival de Barcelona comença un viatge per tot el món amb l’objectiu d’impregnar cada edició amb essències d’altres destinacions. Es pretén també recuperar l’esperit de festival d’estiu, ampliar la base social de públic i, fins i tot, estendre’n la presència fora de la muntanya de Montjuïc.

El segon tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha afirmat: “El Grec d’enguany vol ser de renovació, incorporar els trets identitaris propis del nou director, que són coherents amb les fites que es marca l’Institut de Cultura de Barcelona.” I ha afegit: “Volem que el Grec sigui un planter de la creació de trajectòries artístiques, que aposti per la creació local que creix a la ciutat i que tingui projecció internacional.”

Aquesta tasca de descobrir, difondre i potenciar el talent i els teixits artístics locals no ha de ser incompatible amb l’aposta per programar iniciatives artístiques de gran nivell. Un altre repte és programar espectacles que permetin ampliar la base social de públic i promoure l’interès per les arts.

Casadesús defineix la seva idea del festival com “una volta al món, un viatge a l’est, cap al sol, en què en cada edició es teixirà una relació especial amb una ciutat i una idea”. L’objectiu de qui va ser director del Mercat de les Flors fins l’any passat és posar-se en el lloc d’altres ciutats i veure com responen als desafiaments globals d’avui en dia.

D’aquesta manera, els eixos del Grec 2017 seran el Mediterrani, les migracions, el comerç i l’intercanvi. I en aquesta primera etapa del viatge es farà una parada a Atenes, amb la presència d’alguns dels creadors atenesos més importants, com ara Dimitris Papaioannou, que ocuparan un lloc notable dins la programació del festival.

Les següents etapes del viatge seran el continent asiàtic, el 2018, amb l’epicentre a Singapur i la globalització i la democràcia com a fils conductors; el 2019, el món anglosaxó, de Melbourne a Nova York, per oferir una reflexió sobre el lideratge i les cultures dominants, i Llatinoamèrica protagonitzarà l’edició del 2020, que apel·larà a l’ànima, les emocions, la màgia i l’espiritualitat. El viatge acabarà l’any 2021 amb Brasil i Àfrica i conceptes com el grup, la comunitat i el postcolonialisme.

En la programació d’enguany destaquen la revisió de l’obra musical de Santiago Auserón, que actuarà acompanyat de la Banda Municipal de Barcelona, i els espectacles My Baby Is a Queen o Brundibar, adreçats al públic més jove.