Condemna a l'ocupació, l’espoli i la destrucció dels recursos de Palestina

La Comissió de Presidència va aprovar una declaració de condemna de l’ocupació israeliana i les polítiques de colonització dels territoris palestins i l’espoli, l’explotació i la destrucció de les riqueses i dels recursos naturals del poble palestí, incloent-hi les terres i l’aigua. A més, es demana a totes les administracions que treballin per evitar la complicitat amb l’ocupació i fer complir el dret internacional dels drets humans i el dret internacional humanitari.

21/04/2017 11:22h

Redacció

La proposició, que va prosperar amb els vots favorables del Govern municipal, ERC i la CUP – Capgirem Barcelona, l’abstenció del Grup Municipal Demòcrata i del regidor no adscrit Gerard Ardanuy, i els vots en contra de Ciutadans i el PP, fa que el consistori es pronunciï en contra de les accions d’ocupació que afecten el poble palestí.

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, va assegurar: “Amb aquest text ens situem a l’altura del que demanen no només entitats com Human Rights Watch o Amnistia Internacional, sinó també organismes com les Nacions Unides, la mateixa Unió Europea o la Cort Internacional de Justícia.”

El document defensa protegir les accions de solidaritat que es duguin a terme al territori palestí, específicament les que lluiten per posar fi a l’ocupació i la colonització de totes les terres àrabs ocupades el juny del 1967, així com destruir el mur i reconèixer els drets fonamentals de la ciutadania arabopalestina d’Israel per a una igualtat total.

El document expressa la voluntat d’explorar vies per establir mecanismes de contractació i compra pública que introdueixin criteris de responsabilitat internacional i de respecte als drets humans. Alhora, insta el Govern de la Generalitat a iniciar, abans del 3 de juliol, els treballs necessaris per crear i desplegar un centre d’estudi i avaluació sobre els impactes de les empreses catalanes amb inversions a l’exterior, amb recursos per vetllar perquè les empreses compleixin la legislació vigent en l’àmbit dels drets humans.