Coòpolis inicia l'activitat a Can Batlló amb el repte d'impulsar l'economia social

Coòpolis, Ateneu Cooperatiu de Barcelona, un projecte integral de foment de l’economia social, ha estrenat seu social al recinte de Can Batlló, al districte de Sants-Montjuïc, i s'impulsa així una iniciativa que va començar a finals de l'any passat. Coòpolis Barcelona forma part de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius, espais de trobada, de coordinació, d'aprenentatge, de discussió, cooperació i transformació que tenen l’objectiu de promoure un model econòmic més just, equitatiu i sostenible.

03/05/2017 19:10h

Redacció

Coòpolis ha iniciat la seva activitat al recinte de l’antiga fàbrica de Can Batlló, un espai molt emblemàtic de la ciutat que viu immers en la transformació i definició de nous usos ciutadans. L’Ateneu Cooperatiu de Barcelona disposa des d’ara d’un espai al bloc 8 de Can Batlló, que li garanteix disposar d’un horari d’atenció al públic i poder desenvolupar activitats de formació, d’acompanyament i de difusió de l’economia social, solidària i cooperativa.

La nau, on s’ha instal·lat un cubicle de treball, té una zona d’atenció personalitzada, un espai expositiu, espais de descans i diferents mòduls de treball i reunions. En la construcció dels elements de fusta, hi ha treballat la Fusteria Can Batlló. La nova oficina de Coòpolis, que tindrà el seu espai definitiu al bloc 4 un cop s’acabi de rehabilitar la nau, permet fer visibles els esforços per avançar cap a l’economia social, i alhora serveix per promocionar el mateix projecte i altres iniciatives de cooperativisme.

Coòpolis forma part de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius, impulsada en el marc d’Aracoop, un programa que ha permès crear deu ateneus cooperatius connectats en xarxa i distribuïts per tot el territori de Catalunya. L’Ajuntament i la Generalitat han donat suport a aquesta iniciativa. A l’acte d’inauguració ha assistit Gerardo Pisarello, primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament, que ha celebrat que “deu anys després de l’esclat de la crisi econòmica global, es pugui constatar, amb iniciatives com la de Coòpolis, que un altre model econòmic és possible”.

Festa ciutadana per inaugurar el nou espai

Divendres, 5 de maig, a les 18.30 hores tindrà lloc la festa ciutadana d’inauguració del nou espai de Can Batlló. Dissabte, 6 de maig, durant tot el dia, la plaça de Bonet i Muixí, al barri de Sants, serà l’escenari dels actes de celebració de la Primavera Cooperativa, als quals també assistiran representants de l’Ateneu Cooperatiu de Barcelona i altres promotors d’iniciatives de cooperativisme.

Notícies Relacionades