Cristalleries Planell, un nou equipament municipal a les Corts

04/02/2017 15:47h

Redacció

El districte de les Corts ha inaugurat un espai nou, Cristalleries Planell, una antiga fàbrica que ha estat rehabilitada i transformada en un equipament municipal on s’ubicarà un centre de formació d’adults, una oficina del Consorci de Normalització Lingüística i el primer espai per a entitats del districte.

L’edifici conserva elements patrimonials de la façana i conté elements constructius d’alta eficiència energètica, que potencien la llum i la ventilació naturals. En total l’espai té 1.600 metres quadrats de superfície construïda, que es reparteixen entre la planta baixa, on s’ubicarà l’escola d’adults; la primera planta, per al Consorci de Normalització Lingüística, i el segon pis, destinat a l’espai d’entitats.

Segons l’alcaldessa, Ada Colau, aquesta “recuperació patrimonial respecta el passat fabril que va fer de Barcelona un motor, i és un homenatge també als treballadors i treballadores que van lluitar per dignificar les condicions laborals i perquè es respectessin els seus drets”.

Cristalleries Planell també destaca per haver estat, l’any 1925, l’escenari del que es coneix com a “vaga dels nens”, ja que va ser en aquesta fàbrica de vidre artístic on treballadors menors d’edat van rebel·lar-se contra els abusos i l’explotació infantil que patien. L’edifici de Cristalleries Planell va funcionar com a fàbrica de vidre artístic entre els anys 1913 i 1953.