Defensa del valor integrador de la cultura en l'entrega dels Ciutat de Barcelona

16/02/2017 19:56h

Redacció

Els premis Ciutat de Barcelona 2016 reconeixen el talent en els àmbits cultural, artístic i científic. El Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona s’ha quedat petit aquest dijous, 16 de febrer, al vespre per celebrar-hi la cerimònia de lliurament dels premis, que han reconegut i distingit la feina de vint personalitats provinents de diversos àmbits del coneixement i les arts.

El Saló de Cent s’ha omplert per homenatjar els premiats. L’alcaldessa, Ada Colau, durant el discurs d’obertura de l’acte ha destacat el valor de la cultura com a factor d’integració i construcció social i ha cridat a la responsabilitat. “No podem permetre que el moment creatiu que viu Barcelona s’apagui”, ha recalcat.

Colau ha manifestat que la cultura ha de servir per “transformar la por en esperança” i per reforçar les societats mestisses i diverses. En aquest sentit, l’alcaldessa ha destacat: “A Barcelona el talent és col·lectiu, sinònim de mestissatge, i té capacitat de crítica i autocrítica.”

Per la seva banda, el tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha remarcat els valors que la cultura representa i ha declarat: “És un orgull que la ciutat tingui uns premis com els Ciutat de Barcelona, que parlen d’integració, superació personal, escalf humà, lluita, dignitat, respecte i llibertat.”

Al llarg d’un acte càlid i solemne conduït per la periodista de Betevé Eva Arderius, els premiats en les diferents categories han rebut els guardons i han agraït el premi amb unes breus paraules. Entre els guardonats hi ha noms com el músic Jordi Savall (projecció internacional), el periodista Andreu Missé (mitjans de comunicació) i Miquel Desclot (traducció en llengua catalana).

Els premis Ciutat de Barcelona reconeixen les aportacions més destacades de l’any en aquests àmbits: història, arquitectura, arts visuals, ciències socials i humanitats, audiovisual, circ, ciències experimentals i tecnologia, cultura popular i tradicional, disseny, educació, gastronomia, literatura castellana, mitjans de comunicació i traducció en llengua catalana.