Denegada la construcció de l'hotel del Palau de la Música

17/03/2017 13:31h

Redacció

La Comissió de Govern ha denegat el pla urbanístic que preveia construir un nou hotel a les finques dels carrers de Sant Pere Més Alt i d’Amadeu Vives. La raó principal és que l’interès públic de l’edifici no està justificat i no s’ajusta al consens polític ni a les necessitats del veïnat de Ciutat Vella. Ara, d’acord amb la Generalitat, es treballa per fer un planejament nou i recuperar la qualificació d’equipament per a les finques en qüestió.

El Pla especial integral i de millora urbana per a l’ordenació de les finques del carrer de Sant Pere Més Alt, 13 bis, 15 i part del 17, i del carrer d’Amadeu Vives, 2-8, que preveia construir-hi un nou hotel, va ser denegat per la Comissió de Govern d’aquest dijous. Aquesta negativa s’ajusta al rebuig que reiteradament hi han mostrat el veïnat i les entitats de Ciutat Vella, així com al consens polític en contra del projecte.

El Govern municipal creu que la promoció d’un hotel en aquesta zona no s’ajusta a l’interès públic. D’una banda, la proposta s’oposa als acords del Plenari —dels anys 2010 i 2016— per reorientar el planejament vigent i recuperar la qualificació d’equipament que tenien aquestes finques abans que la modificació de Pla general metropolità (MPGM) del 22 de juliol de 2009 els atorgués l’ús hoteler. I d’altra banda, no s’ha considerat acreditat en el planejament l’argument del promotor que l’hotel pretén facilitar les necessitats d’allotjament d’orquestres i artistes convidats als actes que organitza el Palau de la Música i del públic en general. “No és només la falta d’acord polític, sinó que l’hotel no s’adscriu a les necessitats del territori ni del Palau de la Música”, ha reblat la tinent d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz.

L’equip de Govern manté el compromís de desenvolupar un nou planejament per a aquesta zona que recuperi la qualificació d’equipament per als immobles dels carrers de Sant Pere Més Alt i d’Amadeu Vives. “Necessitem arribar a un acord amb la Generalitat per desfer el planejament vigent i fer-ne un que doni cobertura a les necessitats del veïnat”, ha assegurat Janet Sanz, que s’ha referit també a la complexitat jurídica de desenvolupar aquest planejament nou. “Esperem tenir una proposta definitiva en els propers mesos”, ha dit.