Dues línies d'ajuts per activar l'economia social i el teixit productiu als barris

Barcelona Activa i el comissionat d'Economia Cooperativa Social i Solidària i Consum obren dues convocatòries de subvencions adreçades a impulsar projectes nous que generin ocupació i promoguin l’emprenedoria als barris i a acompanyar iniciatives i accions d’economia social i solidària en el territori. Per primera vegada, els ajuts arriben a cobrir fins al 80% del cost total dels projectes per garantir-ne la viabilitat, en lloc del 50% habitual en les subvencions municipals. Les subvencions es podran sol·licitar del 29 de maig al 27 de juny.

25/05/2017 16:30h

Redacció

Amb referència als ajuts, el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha assegurat: “Volem donar una empenta a projectes d’àmbit local que durant la crisi no han pogut accedir a finançament, perquè puguin arrencar i consolidar-se de manera viable.” I ha afegit: “Barcelona és una ciutat que està molt vinculada a l’activitat econòmica global, però que ha de donar molta importància al desenvolupament econòmic local, per l’efecte multiplicador que té.”

Els ajuts, que es podran sol·licitar del 29 de maig al 27 de juny, permetran finançar al voltant de 150 projectes i activitats que contribueixin a transformar els barris i reforçar un nou model econòmic basat en la justícia, la solidaritat i la responsabilitat. En tots dos casos i per primera vegada en una convocatòria de subvencions municipals, els ajuts poden arribar fins al 80% del cost total de cada projecte, amb un màxim de 50.000 euros.

D’una banda, Barcelona Activa engega un programa de subvencions per a l’impuls socioeconòmic del territori, dotat amb 1,3 milions d’euros, dirigit a projectes que ajudin a generar ocupació, promoure l’emprenedoria i crear noves empreses que fomentin el desenvolupament dels barris. Dins d’aquesta partida hi ha 300.000 euros que es dirigiran exclusivament al foment de la innovació social digital al territori.

D’altra banda, la línia impulsada pel comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum, per valor de 600.000 euros, s’adreça a projectes i activitats d’economia social i solidària als barris de la ciutat, tal com recull el Pla d’impuls 2016-2019.

Modalitats d’ajut per a cada convocatòria

La convocatòria impulsada per Barcelona Activa preveu cinc modalitats d’ajuts segons es tracti de projectes d’ocupació als territoris, d’innovació social digital, d’emprenedoria individual i col·lectiva, d’empresa mercantil i empresa cooperativa o d’economies comunitàries i innovació social. Pel que a fa a les subvencions per a l’economia social i solidària, la convocatòria té quatre modalitats: accions d’acompanyament i formació; despeses de finançament; accions de comunicació, divulgació i recerca, i millora d’equipaments i recursos.