El Gran Tiberi obre el Carnaval 2017 als mercats

23/02/2017 16:48h

Redacció

Una gran festa popular al Mercat del Fort Pienc ha donat el tret de sortida a la celebració del carnaval a la ciutat. El Gran Tiberi hi ha congregat veïns i autoritats, que, sota la batuta esbojarrada d’un ambaixador del Rei Carnestoltes, han ballat i cantat i han menjat productes de mercat típics d’aquestes dates: botifarra d’ou, truita de patates i llardons.

Aquest és només un dels nombrosos actes que tindran lloc a la xarxa de mercats de Barcelona per celebrar el carnaval, com concursos de disfresses, degustacions de truites i activitats adreçades als més menuts, entre altres. Des de fa anys els mercats de Barcelona participen activament en la celebració d’aquesta festivitat als barris, col·laboren en l’organització de les rues i d’altres activitats i evidencien així la seva funció com a eixos vertebradors del territori i agents de cohesió social.

Una de les activitats destacades és l’entrega del Pebrot d’Or en reconeixement de les parades més ben guarnides de cada mercat. Es tracta de la figura d’un pebrot que estrena disseny cada any i que reconeix l’esforç i la participació dels paradistes en aquesta celebració popular. L’entrega del guardó al Mercat del Fort Pienc ha estat impregnada del caire festiu i divertit que presideix aquesta festa.