El projecte Superilles, finalista dels premis C40 Cities Bloomberg Philanthropies Awards

Els 25 millors projectes del món per combatre el canvi climàtic competeixen per a ser els guanyadors del certamen, que reconeix les ciutats i les iniciatives més innovadores en aquest àmbit.

20/09/2017 13:15h

Felicia Esquinas Castillejos

El projecte Superilles de l’Ajuntament de Barcelona ha estat escollit finalista en la categoria de Cities4Mobility dels premis C40 Cities Bloomberg Philanthropies Awards 2017, que reconeixen les ciutats i els projectes  més ambiciosos i innovadors del món per combatre el canvi climàtic i lluitar contra els seus efectes.

En total s’han presentat 174 projectes de 92 ciutats de tot el món, que han estat avaluats per un comitè d’experts en sostenibilitat urbana i canvi climàtic. A partir d’aquí s’han escollit 25 finalistes que competeixen en les cinc categories següents:

  • Cities4Energy (eficiència energètica i energies netes)
  • Cities4Mobility (transport sostenible)
  • Cities4ZeroWaste (reducció de residus)
  • Cities4Action (plans d’acció)
  • Cities4Tomorrow (plans i programes d’adaptació)

Entre els finalistes hi ha ciutats com Chicago, Copenhagen, Vancouver, Nova York, Los Ángeles, Bangalore, Hong Kong, Buenos Aires, Oslo, Ciutat de Mèxic, San Francisco, Washington o Rotterdam, entre d’altres.

Superilles inverteix la distribució actual de l’espai públic entre vehicles i vianants per a donar prioritat al vianant, amb l’objectiu de millorar les condicions ambientals i la qualitat de vida de les persones. Entre els beneficis, hi ha la reducció dels nivells d’emissions de contaminants a la ciutat.

El projecte s’enfronta al desafiament d’implantar canvis fonamentals en la manera com els habitants de Barcelona es relacionen amb la seva ciutat.

Un jurat independent integrat per experts en canvi climàtic, desenvolupament urbà i govern local avaluarà els projectes finalistes i seleccionarà els guanyadors de cada categoria, que s’anunciaran durant la Cimera del Clima de Chicago del 4 i 5 de desembre.