El renovat Mercat de la Vall d'Hebron, motor econòmic i social de la zona

15/10/2016 14:19h

Cèlia Muns Prats

El veïnat del barri de la Teixonera fa anys que reivindica la millora del Mercat de la Vall d’Hebron. Ara el projecte ha sortit a licitació, i es preveu que les obres comencin el primer trimestre del 2017 i acabin a finals del 2018. L’Ajuntament invertirà 10 milions d’euros en aquest projecte que pretén millorar els serveis de proximitat per als veïns de la zona i que donarà servei als barris de la Teixonera, la Vall d’Hebron i Sant Genís dels Agudells. 

Durant els divuit mesos que s’espera que durin les obres, les instal·lacions passaran dels 9.150 metres quadrats actuals a un total d’11.342, ja que s’amplia el volum de l’edifici per la part posterior. Amb la remodelació del mercat s’actualitzaran les façanes, s’hi incorporarà un nou autoservei, s’utilitzarà la coberta com a hort urbà i s’urbanitzaran els voltants de la construcció.

Aquesta renovació té per objectiu adaptar-se a les necessitats del veïnat i dels comerciants. En aquest sentit, el tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha explicat: “Una de les missions més importants dels mercats és precisament aquest rol de cohesió amb el territori i d’espai públic compartit.”

Per la seva banda, la regidora de Mercats, Montserrat Ballarín, ha afirmat que tant la remodelació d’aquest mercat com totes les que estan previstes fins al final del mandat, “tenen la missió de fer-los més competituis, més moderns i capaços de lligar el comerç de dins del mercat amb el comerç de proximitat de l’entorn”.

El mercat, que també canviarà de nom i passarà a dir-se Mercat de la Vall d’Hebron – Teixonera, continuarà tenint cinc plantes, tot i que la distribució canviarà. A la planta baixa hi haurà l’espai de venda del mercat i el nou autoservei; a l’entresolat hi haurà l’espai reservat per a les oficines, i al primer soterrani, els espais de logística necessaris per al funcionament del mercat i l’autoservei. Finalment, es milloraran les condicions dels aparcaments del segon i tercer soterranis.

Una de les actuacions que destaquen d’aquesta intervenció en el mercat és la remodelació de la coberta per convertir-la en un hort urbà, del qual es farà càrrec una entitat social de la zona. També s’actualitzaran els accessos i les comunicacions del mercat, es millorarà l’eficiència energètica de l’edifici i se’n renovaran els voltants.

Més informació