El valor social de l'arquitectura de la ciutat es projecta al món

La relació entre paisatge urbà i societat i el paper que juga la vida dels veïns i les veïnes en la definició de l'espai públic, eixos del programa de Barcelona a la Bienal de Arquitectura de Buenos Aires, on la ciutat serà convidada d'honor.

27/09/2017 17:30h

Redacció

La participació de la ciutat a la biennal inclou conferències i l’exposició “Barcelona, arquitectures d’una ciutat”, organitzades en col·laboració amb l’Institut Ramon Llull. Més enllà de promoure el coneixement i fomentar la preservació de les obres arquitectòniques, es volen destacar les complicitats que genera la interacció entre la ciutadania i l’arquitectura, i el diàleg que l’arquitectura estableix amb l’associacionisme de la ciutat.

La projecció d’aquesta arquitectura urbana característica de Barcelona es pretén portar, fins i tot, més enllà: “La nostra voluntat és organitzar al més aviat possible la nostra pròpia biennal. Volem ser referent mundial de la reflexió sobre l’arquitectura i el paper que juga a la ciutat”, ha remarcat el regidor d’Arquitectura, Paisatge Urbà i Patrimoni, Daniel Mòdol, en la presentació del programa.

La setzena edició de la Bienal Internacional de Arquitectura de Buenos Aires se celebra del 9 al 20 d’octubre a la capital argentina. Es va organitzar per primer cop l’any 1985 i avui és considerada una de les biennals més rellevants del món, juntament amb les de Venècia i Sao Paolo.

 

Més informació