Els nous usos de la Llosa es decidiran en un procés participatiu

23/10/2016 11:21h

Cèlia Muns Prats

Cada any durant la festa major, l’espai de la via Augusta conegut com “la Llosa”, entre el carrer de Dolors Monserdà i el passeig de la Bonanova, es buida de cotxes i motos i durant un mes es converteix en l’escenari de les activitats de les festes. Aquest any, però, quan s’acabin les celebracions, els vehicles que solien ocupar aquest tram no hi tornaran.

El Districte de Sarrià – Sant Gervasi ha decidit convertir la Llosa en un espai públic i obrir amb el veïnat un procés de reflexió sobre els possibles usos que podria tenir. El regidor de Sarrià – Sant Gervasi, Daniel Mòdol, recorda: “Aquest és un espai ideal per convertir-se en una mena de centre d’esbarjo a la sortida de les escoles que hi ha a la zona.”

En aquest espai, que es va alliberar de vehicles coincidint amb la celebració del Dia sense Cotxes, s’hi troba l’escultura anomenada Porta de Sarrià. Amb la retirada de l’aparcament del seu voltant, s’aconseguirà també que aquesta obra destaqui més.

I pel que fa a la pèrdua de zona blava i zona verda per aparcar, Daniel Mòdol ha destacat: “Hi ha oferta de places suficient molt a la vora, que avui dia estan buides, tant en aparcaments de superfície com en soterranis.”