Els ‘segways’ no podran circular per la zona del front marítim

05/07/2016 11:56h

Redacció

Aquest estiu es modificaran els permisos de circulació actuals i, a més de prohibir circular als patinets elèctrics d’autobalanceig (segwayspel front marítim, també s’incrementarà la pressió sobre els vehicles de mobilitat personal sense homologar.

L’objectiu de la mesura (que és provisional fins que s’enllesteixi una ordenació consensuada) és descongestionar el litoral de Barcelona durant l’estiu per evitar una pressió excessiva sobre el veïnat. De fet, la majoria d’empreses de lloguer d’aquests ginys es concentren a Ciutat Vella, i el seu ús provoca disfuncions en l’espai públic. Així, la modificació dels permisos de circulació anirà acompanyada d’una campanya informativa, que també indicarà els recorreguts que poden fer aquest tipus de vehicles.

Ordenació dels ginys elèctrics

L’Ajuntament aposta per implantar un model de mobilitat sostenible que prioritzi els desplaçaments a peu, en bicicleta i en transport públic. Però davant la proliferació de nous mitjans de transport com els ginys elèctrics, s’està treballant en una ordenació consensuada d’aquests vehicles.

A finals de juny va començar el procés de debat i consulta amb els agents implicats (entitats integrants del Pacte per la mobilitat i grups municipals) per recollir-ne les opinions, inquietuds i necessitats. S’ha creat una taula de treball conjunta amb tots els grups per definir aquesta nova ordenació. El procés també tindrà en compte les valoracions del teixit associatiu més afectat i d’altres administracions.