Els veïns de les finques contigües a Llull, 155, comencen a tornar a casa

21/03/2017 16:03h

Redacció

Després que els serveis tècnics municipals hagin comprovat l’estabilitat i la solidesa dels edificis contigus a la finca afectada del carrer de Llull, 155, els divuit veïns que hi viuen ja han començat a tornar a casa. Aquestes persones i les residents a la finca del número 155 van ser desallotjades de manera preventiva dimecres, 15 de març, quan es va detectar una esquerda d’importància en un dels murs de càrrega.

Ahir es va reforçar l’edifici amb puntals, i entre avui i demà es preveu que es repari l’esquerda que va provocar el desallotjament de les tres finques. Aquesta actuació complementa la intervenció d’urgència feta divendres, que consistia a injectar formigó a la base de l’edifici.

Els tretze veïns de la finca afectada continuen en allotjaments d’emergència facilitats per l’Ajuntament mitjançant el Centre d’Urgències i Emergències Socials (CUESB). Quatre d’aquests veïns, de manera voluntària, han optat per allotjar-se a casa de familiars o amics.

D’altra banda, continuen els treballs per determinar les causes de l’esquerda i els problemes estructurals que es van detectar a l’edifici. També s’ha encarregat un estudi al Consell Superior d’Investigacions Científiques sobre el comportament del sòl de la zona delimitada entre els carrers de Tànger, Àlaba, la Selva de Mar i la zona marítima, que també pot aportar informació útil per avaluar-ne les causes.

Més informació