Es concreten les aportacions al Circuit de Montmeló fins al 2019

L’Ajuntament ha acordat les aportacions per als propers tres anys al Circuit de Barcelona-Catalunya de Montmeló. Es preveu destinar 3 milions aquest 2017, 2,5 milions el 2018 i 1,5 milions l’any 2019. D’aquesta manera es garanteix la sostenibilitat actual de la instal·lació i es fa efectiva la retirada progressiva de finançament de l’Ajuntament de Barcelona al Circuit de Montmeló, amb aportacions decreixents fins a l’any 2019.

29/04/2017 10:20h

Redacció

Barcelona manté el compromís amb els alcaldes de la zona i amb la Generalitat de Catalunya per contribuir a la viabilitat de les activitats del circuit situat a Montmeló, mentre es troba la manera perquè aquesta instal·lació pugui autofinançar-se.

El conveni que l’Ajuntament de Barcelona ha negociat amb Circuits de Catalunya estableix la col·laboració entre les dues institucions en l’àmbit de la promoció del món del motor, de la projecció internacional de Barcelona i la promoció econòmica al voltant del Circuit de Barcelona-Catalunya, però subratlla el compromís d’organitzar-hi activitats de formació en l’àmbit de la seguretat viària, fomentar l’emprenedoria en el sector de l’automoció i també pel que fa a la innovació i la sostenibilitat.

L’aportació de l’Ajuntament de Barcelona al finançament del circuit és una herència del mandat anterior, en què el Govern es va comprometre a aportar al circuit 4 milions d’euros anuals. L’actual Govern municipal ja va anunciar al començament del mandat que iniciava una retirada progressiva del Circuit de Barcelona-Catalunya de Montmeló. L’any 2016 hi va aportar 2 milions d’euros i va supeditar la col·laboració de la ciutat amb el circuit a un pla d’activitats paral·leles i a un pla de desenvolupament econòmic del territori més enllà del mateix circuit.

L’acord sobre l’aportació municipal a Montmeló ha estat presentat per Jaume Collboni, segon tinent d’alcaldia i responsable d’Empresa, Cultura i Innovació, i Agustí Colom, regidor d’Empresa i Turisme. Els dos han posat en relleu la importància de trobar per al futur la fórmula perquè el Circuit de Barcelona-Catalunya s’autofinanciï.

Més informació