"Fem Barcelona, guanyem el futur"

En un auditori ple del Col·legi d'Economistes de Catalunya, el primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, ha presentat l'estratègia de futur de la ciutat, que s'estén fins a l'any 2025, per a la qual ha demanat la col·laboració del món econòmic, empresarial i acadèmic. "Tenim una gran empresa comuna, una aventura estimulant que és pensar i construir plegats la Barcelona del segle XXI", ha afirmat.

22/06/2017 17:05h

Redacció

Pisarello ha centrat el seu discurs en la vessant econòmica i ha anunciat que s’invertiran 50 milions d’euros per donar suport a l’activitat econòmica innovadora, amb un paquet de noves mesures i eines destinades a reactivar l’economia, impulsar l’economia digital i verda, desenvolupar l’economia local, crear ocupació, i donar suport als emprenedors i els autònoms.

Segons el tinent d’alcaldia, és imprescindible retenir i aprofitar el talent que hi ha i atreure’n de fora. En aquest sentit, ha destacat l’aposta de Barcelona per l’economia digital i per usar la tecnologia a fi de millorar la qualitat de vida de la gent. Com a exemples d’aquesta aposta ha mencionat la nova incubadora del MediaTIC o la celebració de la primera Makers Faire.

L’èxit de l’aplicació d’aquesta estratègia demana la col·laboració entre diferents agents. Per això, ha recordat la necessitat de trobar sinergies amb altres ciutats “per demanar una política més transparent de contractació pública”, amb la societat civil i amb el món empresarial.

Pisarello ha destacat que durant aquest temps de mandat s’ha demostrat “que era possible gestionar amb rigor, apostant per l’expansió econòmica i amb sentit redistributiu, reduint el deute i mantenint la liquiditat”.