Horaris més amplis i nous espais d'estudi per a l'època d'exàmens

28/12/2016 16:40h

Cèlia Muns Prats

Quan s’acaben les festes de Nadal comença una de les èpoques més temudes pels estudiants: l’època d’exàmens. Durant el mes de gener l’alumnat de la ciutat es concentrarà a preparar-se per a les primeres proves del curs, i per facilitar-los aquest període s’obriran noves sales d’estudi a Barcelona i s’ampliaran els horaris d’algunes de les que ja estaven en funcionament.

Els tres nous espais que obriran el 2 de gener amb horaris de 21 hores, fins a la una de la matinada, seran les sales d’estudis Les Corts (c. Fígols, 23-25), Montbau (c. Arquitectura, 8) i Nou Barris (pl. Major, 2). A més, les sales Sagrada Família (c. Provença, 480), Vapor Vell (c. Joan Güell, 14-22) i Joan Maragall (c. Sant Gervasi de Cassoles, 85) reforçaran els horaris i obriran també els caps de setmana. Finalment, l’espai La Fontana, a Gràcia (c. Gran de Gràcia, 190-192) estrenarà nous horaris i obrirà entre setmana d’11.00 a 15.00 hores.

Amb aquesta ampliació del servei de sales d’estudi, Barcelona passa a tenir-ne un total de 27, 8 de les quals són permanents (Sagrada Família, Vapor Vell, Joan Maragall, Vila de Gràcia, Guinardó, Can Fabra, Espai Jove Garcilaso i Manuel Arranz). Els 19 espais restants s’obren puntualment. Aquestes zones d’estudi, dotades amb wifi i material de suport, tenen més de 84.000 usos anuals, que es concentren sobretot en els períodes d’exàmens.