Horta-Guinardó amb les persones refugiades

11/11/2016 17:01h

Redacció

El Servei de Convivència d’Horta-Guinardó ha programat el cicle d’activitats “Horta-Guinardó amb les persones refugiades” amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania i donar-li a conèixer la realitat que viuen les persones que han de buscar refugi. Fins a finals d’any s’han programat exposicions, tallers i xerrades en diferents equipaments del districte.

El cicle pretén fer visible la situació tan difícil que pateixen les persones refugiades i alhora millorar els mecanismes de convivència als barris del districte. A més, mitjançant les activitats es vol aturar la propagació de rumors i estereotips relatius a la diversitat i, especialment, a les persones refugiades.

Fins al 17 de novembre, el Casal d’Entitats Mas Guinardó és la seu de l’exposició “Memòria d’un fotògraf”, d’Agustí Centelles. A més, fins al 19 de desembre també hi té lloc la mostra “Negra odissea”, de Raül Clemente i Xavi Herrero, i el dijous, 1 de desembre, s’inaugura l’exposició teatre “Una calma estranya”. Dilluns, 12 de desembre, hi haurà la taula rodona “I jo, què hi puc fer?”.

Al Centre Cívic Casa Groga té lloc l’exposició “Europa, terra d’acollida”, que s’allargarà fins al 16 de desembre. Aquest mateix dia hi haurà un espectacle de dansa solidària a càrrec de l’Institut del Teatre, i el diumenge 18 de desembre, un espectacle infantil a càrrec de Javier Ariza de Pallassos Sense Fronteres.

El Centre Cívic Teixonera és també un dels escenaris del cicle. Fins al 20 de novembre hi podeu visitar l’exposició “Europa, fronteres tancades”, i fins al 28 de novembre, la mostra “La revolució del riure”. Les activitats de l’equipament es complementen amb una actuació de pallassos i una xerrada a càrrec de Pallassos Sense Fronteres el dimarts 22 de novembre.