Ja són cinc els patis escolars de Gràcia oberts al barri

05/03/2017 09:06h

Redacció

L’Escola Reina Violant, al carrer de Trilla del districte de Gràcia, passa a tenir un pati obert. Famílies, infants i adolescents podran fer ús de l’espai fora de l’horari escolar, en caps de setmana i durant el període de vacances escolars. Amb aquest ja són cinc els patis escolars oberts al veïnat a Gràcia, un a cada barri del districte.

El servei municipal Patis Escolars Oberts al Barri té com objectiu optimitzar l’ús dels centres escolars, potenciar-ne el vessant educatiu i social i oferir un context segur i de proximitat en què infants i joves de la ciutat, de forma autònoma o amb les seves famílies, puguin gaudir del temps de lleure amb un servei permanent de monitoratge.

El programa pretén fomentar la relació entre els usuaris, enfortir el teixit associatiu i crear nous espais públics per a l’ús ciutadà. Té el suport dels districtes de la ciutat i del Consorci d’Educació de Barcelona, així com de diverses entitats educatives i socials. El servei de monitoratge s’encarrega d’obrir i tancar les instal·lacions en l’horari previst, de vetllar pel bon ús dels patis i de promoure la relació entre els usuaris.

Durant el curs escolar, el servei municipal ofereix als usuaris la possibilitat de participar en activitats de dinamització educatives —esportives, culturals i artístiques, familiars i maletes pedagògiques amb jocs de taula, contes, etc.— obertes a tothom i d’entrada lliure.

El pati obert de l’Escola Reina Violant s’afegeix als quatre que ja funcionen al districte de Gràcia: els de les escoles Montseny, La Sedeta, Baldiri Reixac i Josep Maria de Sagarra.