La carpa antimasclista de la Mercè atén més de cinc-centes persones

27/09/2016 13:58h

Redacció

Entre els dies 22 i 25 de setembre l’avinguda de la Reina Maria Cristina va habilitar un estand per assessorar les víctimes en cas d’agressions sexuals durant les festes de la Mercè. La carpa ha estat en funcionament un total de 23 hores i ha atès 501 persones, de les quals 490 han sol·licitat informació i onze han explicat episodis de violència sexista.

El punt informatiu ha disposat de sis professionals que han atès més de cinc-centes persones. La majoria eren dones que s’han apropat a la carpa per demanar informació, però també ho han fet un gran nombre d’homes, concretament el 33,3% dels atesos. Entre el públic més jove les consultes eren sobre els tipus de comportaments considerats com a violència sexista.

Del total, onze de les persones ateses a la carpa antimasclista han rebut una atenció directa o han estat derivades a altres serveis com el SARA Jove. En concret, sis persones van patir violència masclista per part de les seves parelles o exparelles, dues persones van patir agressions homòfobes i tres, agressions sexuals. D’aquests últims casos, el més greu va ser derivat a l’Hospital de Sant Joan de Déu.

En aquest sentit la regidora de Cicle de Vida, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha explicat que per fer una Barcelona antimasclista cal seguir una línia de treball que exigeix parlar amb els professionals de l’oci nocturn a fi d’establir unes directrius i augmentar la presència d’aquest tipus de carpes a la nit.