La platja per a gossos es posa a punt

Ja han començat els treballs per habilitar un espai a la platja de Llevant on els banyistes podran dur els seus gossos. Enguany es faran algunes millores en alguns elements del mobiliari urbà, com la font, la dutxa i els urinaris.

19/05/2017 16:58h

Redacció

L’espai es posarà en marxa durant la temporada alta, de l’1 de juny al 25 de setembre, i tindrà capacitat per a 100 gossos.

Les actuacions són bàsicament l’excavació d’una rasa a la sorra per col·locar-hi la tanca perimetral, i paral·lelament s’hi aniran col·locant diferents elements de mobiliari urbà: una font de beure o abeurador, dutxes per a gossos, etc. Com a resultat de les aportacions dels usuaris, la font de beure estarà adaptada a tot tipus de gossos, l’aigua de la dutxa sortirà amb més pressió i als urinaris se substituirà la base metàl·lica per una de plàstic.

L’Ajuntament de Barcelona va decidir mantenir aquest estiu l’àrea delimitada per a gossos a la platja de Llevant després de les conclusions positives facilitades per tots els agents implicats: l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), Solucions Integrals per als Residus SA (SIRESA) i els departaments de Gestió i Protecció dels Animals, del Cicle de l’Aigua, de Neteja i Gestió de Residus, i pels resultats de l’Enquesta d’ocupació i de satisfacció de les platges de Barcelona realitzada el 2016, en la qual els mateixos usuaris de la platja de Llevant donaven una nota de 7,7 punts a la iniciativa.

L’afluència de públic a la zona durant la prova pilot de l’estiu passat va ser de més de 13.241 gossos, i es va complir l’objectiu de facilitar un espai de lleure i gaudi per als gossos que fos una mostra de bona convivència. La platja té un aforament limitat a 100 gossos degudament identificats, per motius de seguretat.