La xarxa de carrils bici s'amplia amb cinc carrils nous

El nombre de quilòmetres de carrils bici ha augmentat en un 21% durant els darrers dos anys, i ha passat de 116 a 141 quilòmetres. L’objectiu és triplicar la quantitat de carrils bici que hi ha a la ciutat per potenciar mitjans de transport sostenibles. Durant el mes d’abril s’inauguraran cinc carrils bici nous, i es preveu que entre els mesos de maig i juliol se n’enllesteixin cinc més.

13/04/2017 11:51h

Redacció

Els cinc carrils bici que s’estrenaran aquest abril sumen un total de 3,6 quilòmetres nous. Es tracta d’actuacions que milloraran la connexió de la xarxa de carrils i que resolen discontinuïtats entre itineraris de mar i muntanya i de l’eix Llobregat-Besòs.

Els carrils bici que s’estrenaran aquest mes d’abril són:

— Carrer de Ramon Turró (entre la rambla del Poblenou i el carrer de la Selva de Mar).
— Carrer de la Selva de Mar (entre el carrer de Pere IV i la gran via de les Corts Catalanes).
— Carrer de Sant Adrià (entre els carrers de Ferran Junoy i la Ciutat d’Asunción).
— Carrer de la Ciutat d’Asunción (entre els carrers de São Paulo i Sant Adrià).
— Carrer de Cartagena (entre el carrer del Consell de Cent i la travessera de Gràcia).

En el cas del carrer de Cartagena, s’ha dut a terme una prova pilot amb la incorporació d’un disseny inèdit en els encreuaments amb els carrils dels carrers de Provença i del Consell de Cent, on s’han habilitat espais d’espera amb la finalitat que les maniobres de gir dels ciclistes siguin més segures i confortables. Aquest disseny és el resultat de les aportacions del grup de treball de la bicicleta del Pacte per la Mobilitat, en què es tracten tots els temes relacionats amb aquest mitjà de transport i que recull el Manual de disseny de carrils bici de Barcelona.

Alhora se segueix treballant en l’execució de cinc trams més de carril bici, que es troben en un estat avançat d’obres i que es preveu que s’acabin entre els mesos de maig i juliol. Aquests trams sumaran 7,6 quilòmetres més, 7 dels quals estan situats dins del terme municipal de Barcelona.

Paral·lelament, s’estan tramitant els contractes per executar un total de 62,5 quilòmetres de carrils bici a la ciutat, que es començaran a construir al llarg de l’any. “Volem assolir les condicions en calçada perquè el nombre de bicis pugui augmentar a la ciutat, i que ho facin de forma segura, sense interferir en altres mitjans de transport”, ha assegurat la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, durant la presentació dels cinc carrils que s’inauguraran aquest mes d’abril.

Des del principi del mandat el nombre de quilòmetres de carrils bici a Barcelona ha augmentat en un 21%, i ha passat de 116 a 141 quilòmetres. El Govern municipal continua treballant per assolir els 308 quilòmetres que s’ha fixat com a objectiu.

Més informació