La Sagrada Família tindrà el seu reivindicat Ateneu

18/03/2017 13:08h

Redacció

El veïnat de la Sagrada Família fa anys que reivindica un equipament per a la trobada i l’activitat associativa. La plataforma ciutadana Grup Ateneu Barri treballa en un procés obert per definir la gestió de l’espai, que està situat al carrer de Nàpols i que té 1.350 metres quadrats. Les activitats plantejades serviran per fer créixer i consolidar el teixit associatiu del barri.

Un auditori, un espai social, sales per a tallers i xerrades i bucs d’assaig són alguns dels usos que es preveuen per al futur ateneu, que complementarà l’oferta d’altres espais ja existents al barri, com l’Espai 210 i el centre cívic. L’adquisició del local per convertir-lo en un equipament municipal respon a la demanda i mobilització de la plataforma Recuperem el Niza, formada per desenes d’entitats del barri, que han definit de manera participativa els possibles usos de l’espai.

La compra del local s’ha formalitzat per un valor de 2,4 milions d’euros. D’acord amb els usos acordats per la plataforma veïnal, s’ha elaborat un avantprojecte de remodelació de l’espai i s’ha posat en marxa el procés de contractació del projecte bàsic i executiu d’adequació del local. El Grup Ateneu Barri segueix desenvolupant sessions obertes a la ciutadania per concretar com es gestionarà l’espai.

Es preveu que les obres al local comencin a finals del 2017 i acabin l’últim trimestre del 2018.