Més de cent cinquanta joves a l'atur participen en una jornada d'ocupació a Nou Barris

14/02/2017 13:19h

Redacció

Més de cent cinquanta joves del districte de Nou Barris amb edats compreses entre els 16 i els 29 anys i que actualment estan desocupats participen durant tot el matí de dimarts en una jornada d’ocupació organitzada conjuntament per Barcelona Activa, la Regidoria d’Infància, Joventut i Gent Gran i el Districte de Nou Barris.

La jornada té l’objectiu que els joves coneguin els diferents programes de formació, inserció, orientació professional i suport en la recerca de feina vinculats a Garantia Juvenil, una iniciativa europea d’ocupació per reduir l’atur entre els joves, que ofereixen una trentena d’entitats de la ciutat.

En el marc de la jornada,que té lloc a l’Espai Jove Les Basses, s’ha muntat un espai firal per a les entitats. També s’ha obert un punt de registre de Garantia Juvenil, el pas previ perquè els joves puguin inscriure’s als programes ocupacionals.

L’Ajuntament està decidit a eradicar l’atur entre els joves, afavorir-ne la integració laboral i millorar-ne les condicions laborals. Per això, Barcelona Activa posa en funcionament quatre programes d’inserció laboral específics per a joves de diferents perfils professionals i nivells formatius. En conjunt, s’obren prop de 800 places de formació ocupacional i orientació amb l’objectiu d’inserir almenys uns 540 participants d’edats compreses entre els 16 i els 29 anys.

El primer programa s’adreça a 100 joves de fins a 25 anys, sense formació o amb un nivell bàsic d’estudis, que vulguin treballar com a auxiliar de cambrer de restaurant o bar, assistent de compra, en l’àmbit del màrqueting digital o com a auxiliar d’imatge personal i estètica. El segon pla es dirigeix a un total de 500 joves amb una especialització professional baixa o nul·la o als que tenen una formació entre mitjana i alta i volen entrar de manera ràpida al mercat laboral.

Més informació