Més lavabos públics a Ciutat Vella durant l'estiu

Fins al 30 de setembre hi haurà quinze urinaris públics a Ciutat Vella. Sis dels lavabos són permanents i nou s’hi han instal·lat temporalment a causa de la gran afluència de visitants a la zona durant l’estiu.

22/07/2017 10:22h

María Cilleros

La iniciativa s’emmarca en el pla per fomentar les relacions de proximitat i veïnatge a l’espai públic i a les escales veïnals, que es va posar en marxa al districte durant la primavera passada. La instal·lació d’urinaris contribueix a garantir l’equilibri entre la vida veïnal i els altres usos que es poden donar a l’espai públic.

Cada mòdul està format per un urinari de peu i una cabina adaptada a persones amb diversitat funcional. Dels nou urinaris temporals, tres es troben al Raval (un al carrer de Sant Pau del Camp, un al carrer de Cervelló i un altre a la rambla del Raval), dos al Gòtic (plaça del Duc de Medinaceli i carrer dels Templers amb Ataülf) i tres més a la Barceloneta (passeig Marítim, carrer de Ginebra i plaça del Poeta Boscà). La cabina temporal de la rambla del Raval és l’única que es mantindrà fins a la propera primavera, quan sigui substituïda per un urinari autorentable.

Les sis instal·lacions permanents, que donen servei durant tot l’any, es troben situades a les vies següents:

  • Local a la plaça dels Àngels (el Raval)
  • Plaça de Sant Agustí (el Raval)
  • Plaça de Terenci Moix (el Raval)
  • Plaça de Salvador Seguí (el Raval)
  • Local a la plaça del Teatre (el Gòtic)
  • Pla de Palau (Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera)

Les cabines de les places de Terenci Moix i Salvador Seguí són noves d’aquest any, mentre que les altres quatre ja estaven en funcionament. A més, està prevista la posada en marxa d’una cabina autorentable al carrer de Lancaster amb Arc del Teatre al llarg del mes de setembre.