Impuls municipal per al 22@

25/01/2017 16:12h

Redacció

L’Ajuntament ha presentat l’estudi “22@Barcelona: 2000-2015, el districte de la innovació”, que recull les principals dades de quinze anys de l’existència del projecte de transformació econòmica, urbanística i social d’aquesta zona del districte de Sant Martí. Fet el balanç, ara es vol potenciar el projecte amb la creació d’una comissió de coordinació integrada pel Districte de Sant Martí i les àrees d’Ecologia i Empresa, amb l’objectiu de continuar la promoció d’aquesta zona de la ciutat, afavorir la inversió local i internacional i fomentar la participació veïnal en el projecte.

El regidor d’Empresa i Turisme, Agustí Colom, ha participat en l’acte amb la ponència “Perspectives del projecte del 22@”. Colom ha destacat els canvis que s’han produït en aquests quinze anys, com l’aparició de les empreses emergents, els espais d’economia col·laborativa o l’impuls de les dades obertes, fenòmens que s’han de tenir en compte en el disseny del districte tecnològic del present i del futur.

L’Ajuntament fa un balanç positiu d’aquesta iniciativa, reconeguda a escala internacional com un projecte de transformació, que s’ha sabut adaptar als requeriments del món empresarial, vinculat a la innovació i l’economia del coneixement, i des d’un model públicoprivat de col·laboració entre Administració, empreses, universitat i centres de recerca.

Algunes de les dades del 22@ són:

  • Hi ha més de 1.600 habitatges de protecció i se’n preveuen 4.000 més.
  • S’han urbanitzat 15 quilòmetres de carrers i 40.737 metres quadrats de zona verda. Hi ha previstos 145.000 metres quadrats de zones verdes noves.
  • S’han construït equipaments dedicats al teixit productiu (edifici MediaTIC o la incubadora d’empreses – Almogàvers Business Factory, per exemple) i al teixit veïnal (CEIP Llacuna o Centre de Barri i Casal de la Gent Gran Camí Antic de València).
  • Des del 2000, s’han instal·lat al districte 22@ 4.500 empreses, gairebé la meitat de les quals són de nova creació. El 30% són del sector tecnològic.