Nous tràmits per avançar en la urbanització dels entorns de la Sagrera

Barcelona Sagrera Alta Velocitat s’encarregarà de redactar els projectes d’obres per enderrocar les edificacions que permetin obrir el carrer de Josep Estivill i tirar a terra els antics habitatges de ferroviaris de Renfe. Aquestes accions, amb un cost aproximat de 265.000 euros, permetran revitalitzar aquesta àrea i avançar en la urbanització dels entorns de la Sagrera.

18/04/2017 15:08h

Redacció

Per desencallar la situació de bloqueig de la Sagrera, l’Ajuntament ha donat llum verda a una nova addenda al conveni marc de col·laboració entre Barcelona Gestió Urbanística SA (Bagursa) i Barcelona Sagrera Alta Velocitat SA (BSAV), que suposa una inversió de més de 265.000 euros per tal de poder elaborar projectes d’obres d’urbanització a la zona.

Concretament, es redactarà el projecte d’obres per poder obrir el carrer de Josep Estivill i enderrocar les edificacions corresponents. També es faran els mateixos tràmits per tirar a terra els antics habitatges de ferroviaris de Renfe, situats entre el passeig de Santa Coloma i el carrer de l’Andana de l’Estació. Així mateix, s’està tramitant l’enderroc de les edificacions situades entre la baixada de la Sagrera i el carrer Gran de la Sagrera.

D’altra banda, es reactivaran les obres del nou col·lector de Prim, que es reprendran abans de l’estiu amb una inversió prevista de 10,5 milions d’euros, d’acord amb el compromís adquirit recentment pel Govern de l’Estat.

Paral·lelament, el mes de novembre l’Ajuntament de Barcelona ja va anunciar que impulsaria diverses actuacions i millores a l’entorn de l’estació, que ja estan en procés de licitació i d’adjudicació. Entre aquestes actuacions destaca la redacció i formulació d’una nova modificació de Pla general metropolità (MPGM) al sector de Prim.

La Comissió de Govern també va aprovar una primera partida de 5 milions d’euros, que es transferirà a BSAV perquè conservi sòl a la zona i s’hi construeixin 105 habitatges de protecció.