Pas endavant cap a una Boqueria més còmoda per al veïnat

El Mercat de la Boqueria esponja l'espai mitjançant l’enderrocament d’una illa de parades situada al quadrant mar-Llobregat del mercat. Es crea així una zona d’estada perquè els clients puguin comprar amb més comoditat, tal com ho preveia la mesura de govern del Mercat de la Boqueria presentada el mes de febrer.

06/12/2017 12:20h

Redacció

Aquest és el primer dels espais que es preveu alliberar al mercat durant els propers mesos en diferents zones mitjançant el rescat i el trasllat de parades. D’aquesta manera s’eixamplaran els espais dels passadissos, es facilitarà el pas dels clients i es crearan “places dins la plaça”.

A l’illa enderrocada hi havia divuit parades que havien tancat o s’havien traslladat a altres establiments del mercat que havien quedat buits. L’àrea alliberada té una superfície de 60 metres quadrats, i servirà tant per millorar la comoditat de les persones que hi vagin a comprar, com per instal·lar-hi exposicions de dimensions mitjanes o fer-hi altres accions puntuals.

De fet, des del 6 de desembre es pot veure a l’espai recuperat una mostra sobre els inicis de la xarxa de mercats de Barcelona i sobre els primers mercats que es van construir amb teulada, el de la Boqueria (1840) i el de Santa Caterina (1848).

El regidor de Comerç i Mercats, Agustí Colom, ha destacat: “La idea és que el Mercat de la Boqueria es recuperi per als seus veïns i veïnes des del punt de vista del comerç, que n’és la tasca fonamental, però també perquè el mercat estigui intrínsecament relacionat amb el seu entorn i afavoreixi aquest espai per a exposicions.”

Altres mesures per recuperar el mercat per als veïns i veïnes

L’obra forma part del conjunt d’accions previstes per recuperar el Mercat de la Boqueria per al veïnat i per a la ciutat recollides en la mesura de govern i que s’han començat a posar en marxa durant els darrers mesos.

Així, s’ha prohibit que hi accedeixin grups organitzats de visitants de més de quinze persones els divendres i els dissabtes durant el període de més afluència de turistes, entre l’abril i l’octubre. També s’han contractat agents cívics per informar els visitants sobre la normativa vigent, s’ha reforçat el servei de vigilància privat incrementant-ne les hores de servei i s’ha millorat la senyalització del mercat.

Etiquetes associades a la notícia