Tancament i precinte de dues botigues d'animals

Unes infraccions molt greus contra el comerç irresponsable d’animals de companyia, detectades en les inspeccions periòdiques a les botigues de venda d'animals, han motivat el precinte de dos d'aquests comerços a Sant Andreu i Sarrià - Sant Gervasi. S’hi han intervingut uns noranta cadells de gos i gat, sotmesos a condicions pèssimes de benestar, que han estat lliurats en custòdia especial a famílies acollidores.

30/07/2017 14:13h

Redacció

Es tracta de dos comerços situats al carrer de Concepción Arenal, 70-72, i al carrer de Descartes, 22-24. A banda dels expedients sancionadors dels districtes corresponents que n’han motivat el tancament, el Departament de Protecció i Gestió dels Animals incoarà els expedients de maltractament derivats de les conseqüències en la salut i la vida dels animals intervinguts.

Amb aquests darrers tancaments ja són sis els establiments de venda d’animals clausurats des del 2013 per no complir les condicions de benestar pel que fa a la tinença d’animals. En aquest període, també s’han comissat més de quatre-cents cadells de gossos i gats.

L’actuació conjunta entre el Departament de Protecció i Gestió dels Animals, els districtes i la Guàrdia Urbana ha tingut la col·laboració de la Fundació per a l’Assessorament i l’Acció en Defensa dels Animals (FAADA) i de les persones afectades per la compra d’animals.

L’Ordenança de protecció, tinença i venda d’animals estableix unes superfícies i condicions sanitàries, d’il·luminació i d’higiene mínimes als establiments per garantir la salut dels animals que s’hi venen.

Més informació