Propostes de l'oposició en el Ple ordinari del 24 de novembre de 2017

El Plenari municipal ha aprovat una proposta del PSC per crear una comissió d'estudi no permanent sobre la situació econòmica de la ciutat. També ha donat llum verda a una iniciativa d'ERC per activar una taula de treball que estudiï alternatives davant l'aplicació dels nous valors cadastrals, a una proposta de Barcelona en Comú per ratificar la crida dels ajuntaments de Barcelona i València perquè el Ministeri de Foment canviï la seva política d'infraestructures, i a una altra iniciativa del Grup Municipal Demòcrata per reclamar al Govern espanyol més explicacions sobre l'atemptat del 17 d'agost.

24/11/2017 19:02h

Redacció

El Plenari municipal ha aprovat una proposta del PSC per demanar la creació d’una comissió permanent d’estudi que analitzi l’actual situació econòmica i proposi mesures de suport als sectors econòmics afectats, com ara el comerç, els autònoms o la restauració. La proposta ha estat aprovada amb els vots a favor del Grup Municipal Demòcrata, Ciutadans, ERC, el PSC, el PP i el regidor no adscrit. S’hi ha oposat la CUP – Capgirem Barcelona i Barcelona en Comú s’ha abstingut.

El grup municipal de Ciutadans ha proposat que el Govern de la ciutat presenti un pla d’acció per impulsar el desenvolupament econòmic de la ciutat. La iniciativa ha estat rebutjada. Hi han votat a favor Ciutadans, el PSC i el PP. S’hi han oposat el Grup Municipal Demòcrata, ERC i la CUP – Capgirem Barcelona, i s’han abstingut Barcelona en Comú i el regidor no adscrit.

ERC ha presentat una proposta per crear una taula amb la participació dels grups municipals que estudiï i analitzi les alternatives existents davant l’aplicació dels nous valors cadastrals a Barcelona. La iniciativa ha estat aprovada amb el vistiplau del Grup Municipal Demòcrata, Ciutadans, ERC, el PSC, el PP i regidor no adscrit i l’abstenció de Barcelona en Comú i la CUP – Capgirem Barcelona.

El PP ha instat l’alcaldessa a anteposar l’interès general de Barcelona en la seva acció i les decisions de Govern. La proposta ha estat rebutjada, amb els vots a favor de Ciutadans, el PSC i el PP i els vots en contra de Barcelona en Comú, Grup Municipal Demòcrata, ERC, la CUP – Capgirem Barcelona i el regidor no adscrit.

El grup municipal de la CUP – Capgirem Barcelona ha presentat una iniciativa per instar el Govern local a obrir expedients de revisió i comprovació a tots els immobles de l’Església catòlica i les seves congregacions per tal de definir l’ús i l’activitat que s’hi fa. La proposta ha estat rebutjada amb el vot favorable de la CUP – Capgirem Barcelona, el vot en contra del Grup Municipal Demòcrata, Ciutadans, el PP i el regidor no adscrit i l’abstenció de Barcelona en Comú, ERC i el PSC.

Barcelona en Comú ha presentat una proposta amb contingut de declaració institucional en què demana que es valori de forma positiva la col·laboració entre els ajuntaments de Barcelona i València i ratifica la crida conjunta perquè el Ministeri de Foment canviï la seva política actual d’infraestructures. La proposta ha estat aprovada amb els vots de Barcelona en Comú, el Grup Municipal Demòcrata, Ciutadans, ERC, el PSC i el regidor no adscrit; el vot en contra del PP i l’abstenció de la CUP – Capgirem Barcelona.

El Grup Municipal Demòcrata ha presentat també una proposta amb contingut de declaració institucional per exigir als responsables del Govern espanyol que donin explicacions sobre les relacions admeses per fonts oficials entre Abdelbaki Es Satty i el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI). La proposta ha estat aprovada amb els vots del Grup Municipal Demòcrata i ERC, el vot contrari de Ciutadans i el PP, i l’abstenció de Barcelona en Comú, el PSC, la CUP – Capgirem Barcelona i el regidor no adscrit.

Per tancar el Plenari municipal s’han llegit les següents declaracions institucionals:

  • Millora de la seguretat de la mobilitat.
  • Suport al comunicat del col·lectiu Som Escola en defensa de l’escola catalana.
  • Reconeixement del Pla d’acció sobre drogues de Barcelona.
  • Manifestar el rebuig i la condemna de qualsevol forma de violència masclista.